Férfi kézi: az EHF helybenhagyta Zorman eltiltását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.29. 10:47
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elutasította a szlovénok fellebbezését, így Uros Zorman nem játszhat a magyar válogatott elleni világbajnoki selejtezőkön.

Uros Zormant és Miha Zvizejt a szlovénok Ukrajna elleni kvalifikációs mérkőzésén tanúsított sportszerűtlen viselkedésük miatt tiltotta el három mérkőzésről az EHF (a harmadik meccsre szóló eltiltást felfüggesztették). Zorman esetében a szlovénok fellebbeztek a döntés ellen, amely szerintük túlzott, főleg az európai szövetség korábbi ítéleteinek tükrében (a Görbicz Anitát lefejelő Milena Knezsevicset például csak két mérkőzésről tiltották el).

Az EHF illetékes bizottsága azonban helybenhagyta a Kielce játékosának büntetését azzal a magyarázattal, hogy az egyes fegyelmi ügyeket egymástól teljesen függetlenül vizsgálja meg a testület, azok nem lehetnek hatással egymásra. A szlovénoknak 21 napjuk van rá, hogy megvétózzák a döntést, ám ha így tesznek, annak nincs halasztó hatása, Zorman tehát nem léphet pályára a mieink elleni vb-selejtezőkön.a szlovénok Ukrajna elleni kvalifikációs mérkőzésén tanúsított sportszerűtlen viselkedésük miatt tiltotta el három mérkőzésről az EHF (a harmadik meccsre szóló eltiltást felfüggesztették). Zorman esetében a szlovénok fellebbeztek a döntés ellen, amely szerintük túlzott, főleg az európai szövetség korábbi ítéleteinek tükrében (a Görbicz Anitát lefejelő Milena Knezsevicset például csak két mérkőzésről tiltották el).

Az EHF illetékes bizottsága azonban helybenhagyta a Kielce játékosának büntetését azzal a magyarázattal, hogy az egyes fegyelmi ügyeket egymástól teljesen függetlenül vizsgálja meg a testület, azok nem lehetnek hatással egymásra. A szlovénoknak 21 napjuk van rá, hogy megvétózzák a döntést, ám ha így tesznek, annak nincs halasztó hatása, Zorman tehát nem léphet pályára a mieink elleni vb-selejtezőkön.

A magyar válogatott június 8-án Veszprémben fogadja Szlovéniát, a visszavágóra egy héttel később Velenjében kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik