Férfi kézilabda: megérkezett az EHF válasza a Balatonfüred kérésére

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2020.09.23. 15:22
null
A Füred újra edzésbe állhat (Fotó: BKSE)
Mint arról korábban beszámoltunk, koronavírus-fertőzés miatt elmaradt a BKSE keddi Európai Kézilabdaliga-selejtezős meccse, azóta azonban már újra edzésbe álltak a fürediek, és kérvényezték az európai szövetségtől (EHF), hogy a történtek fényében is maradjon kétmeccses a párharc – most megérkezett a válasz.   

A BKSE tájékoztatása szerint kedden reggel újra tesztelték a csapatot, és az összes stábtagot is Balatonfüreden, melyek eredménye kivétel nélkül negatív lett. A csapat eddig teljes karanténban volt a vasárnapi pozitív teszt miatt (egy stábtag adott pozitív mintát), hiszen a klub összes tagja kontakt személynek minősült.

A BKSE így újra elkezdte az edzéseket, de egy újabb negatív tesztig a játékosok és a stábtagok is csak az edzőközpont és saját otthonuk között ingázhatnak.

A fürediek emellett kérvényt nyújtottak be az EHF-nek, hogy a szlovén Trebnje elleni selejtezős párharc a történtek ellenére is maradjon kétmeccses. Az EHF azonban döntött: a továbbjutás egy meccsen dől el, méghozzá Novo Mestóban, jövő kedden 18.45-től.

A szabálykönyv úgy rendelkezik, hogy amennyiben a csapatoknak fel nem róható okból elmarad egy oda-visszavágós találkozó egyik meccse, akkor egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. A meccset pedig az elmaradt meccs helyszínén kell lejátszani, mert papíron annak pótlásáról van szó – idézik az indoklást a fürediek.

Döntetlen esetén kétszer öt perc hosszabbítás lesz, ha ez sem dönt, hétméteresekkel alakul ki a végeredmény.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik