Férfi kézilabda NB I: a Veszprém 16 góllal nyert a Tatabánya ellen

Vágólapra másolva!
2011.04.20. 19:40
Címkék
A férfi kézilabda NB I elődöntőjének első mérkőzésein nem született meglepetés. A Veszprém 33–17-re nyert a Tatabánya ellen, míg a Szeged 35–25-re verte meg a Ferencvárost.

MKB VESZPRÉM–TATABÁNYA CARBONEX MKB VESZPRÉM–TATABÁNYA CARBONEX

A Tatabányának idegenben a tisztes helytállás lehetett a célja, ám ezt nem igazán tudták elérni a vendégek, akik főleg támadásban bizonyultak erőtlennek, ötlettelennek. A sok könnyű találatot szerző veszprémiek – akik a hétvégén a Magyar Kupa elődöntőjében 33–26-ra verték meg a Carbonexet – a szünetig hétgólos előnyre tettek szert.

A második félidőben az MKB kapujába Fazekas Nándor állt be, aki még Dejan Pericsnél is jobb százalékkal védett. Lényegében csak egy csapat volt a pályán, Debre Viktor hiába keverte a lapokat, játékosai csak az utolsó percekben tudták valamennyire kozmetikázni az eredményt. A Tatabánya hazai pályán valószínűleg jobb teljesítményre lesz képes, ám nagy meglepetésnek számítana, ha kiharcolná a harmadik mérkőzést.

PICK-SZEGED–CELEBI-FTC

Szegeden nagyobb csatára lehetett számítani, a Ferencváros pedig be is bizonyította, hogy komolyan kell venni. A Pick remekül kezdett (4–1), ám a vendégek – az ex-szegedi Igor Kos és Bendó Csaba góljaival – egyenlítettek, majd a vezetést is átvették.

Mikler Roland hiába mutatott be több bravúrt is, a Szeged rengeteget játszott emberhátrányban, ezt pedig az eredmény is tükrözte.

Lékai Máté és Törő Szabolcs vezérletével aztán ismét beindultak a hazaiak, és a szünetben már 17–13-ra vezettek.

A második félidő elején gyorsan elhúztak hét góllal, ezzel pedig megtörték a Fradi ellenállását. A zöld-fehérek ugyan vissza tudtak jönni három gólra, ám ezzel ellőtték puskaporukat, ismét nőni kezdett a két fél közötti különbség, és az utolsó tíz percben már nem forgott veszélyben a Szeged győzelme. A párharc második felvonására vasárnap 20 órakor kerül sor a Fradi otthonában.


FÉRFI KÉZILABDA NB I
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
MKB VESZPRÉM KC–TATABÁNYA CARBONEX KC33–17 (17–10)
Veszprém Arena, 2200 néző. V: Baranyai, Szloska
VESZPRÉM: PERICS – Iváncsik T. 3, Vujin 2 (2), Császár 2, SULIC 4, TERZIC 5, IVÁNCSIK G. 5. Cs: FAZEKAS (kapus), Laluska 3, Lusnyikov, Vilovszki 2, GULYÁS 3, Pérez 1, Nagy K. 3 (1). Edző: Mocsai Lajos
TATABÁNYA: SZENTE – Urbán, HARSÁNYI 7 (5), Dénes, Szabó Gy., Pordán 1, Kekezovics 1. Cs: MELUS, Melhardt (kapusok), Halász 2, Nagy T., Kocsis 2, Kanyó 1, Lele 3. Edző: Debre Viktor
Az eredmény alakulása. 5. p.: 4–0. 21. p.: 13–7. 27. p.: 15–9. 37. p.: 20–10. 53. p.: 29–12
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/5
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Veszprém javára
MESTERMÉRLEG
Mocsai Lajos: – Nagy hiba lenne magunkat becsapni. Debre Viktor ravasz edző, aki a folyamatos cserékkel frissen tartotta csapatát, ezért a pénteki, második összecsapáson nagyon résen kell lennünk. Nem hagyjuk elaltatni magunkat. Biztos vagyok abban, hogy egy más hőfokú összecsapás lesz a tatabányai találkozó.
Debre Viktor: – Kishitűen játszottunk, ráadásul két kapusomon kívül nagyon sokan formán kívül kézilabdáztak. Nem is a számszerű vereség bosszant elsősorban, hanem a mutatott játék. Aki szereti a látványos kézilabdát, az ezúttal csak a Veszprémnek tapsolhatott. Pénteken mindenképpen a szebbik és jobbik arcunkat akarjuk mutatni a szurkolóink előtt.
PICK-SZEGED–CELEBI-FTC 35–25 (17–13)
Szeged, 1600 néző. V: Kékes Cs., Kékes P.
SZEGED: MIKLER – Stranovsky 2, KATZIRZ 5, Bajorhegyi, ZUBAI 4, Sulc 5 (1), TÖRŐ 10 (2). Csere: LÉKAI 7, Herbert, Butenko 2, Grünfelder, Beocsanin
FTC: PAUL – Bendó 3, KOS 6 (2), Buday 2 (1), MAZÁK 4, Kelecevic 4, Bakos Gy. Csere: Perger, Tamási (kapusok), Czina, Némrth T. 2, Wieszt Zs., Török 2, Varga S., Lepsényi 1, Szöllősi 1
Az eredmény alakulása. 5. p.: 3–1. 9. p.: 6–2. 17. p.: 7–9. 22. p.: 11–9. 35. p.: 21–14. 52. p.: 29–20. 57. p.: 34–23
Kiállítások: 14, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 6/3
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Szeged javára
MESTERMÉRLEG
Skaliczki László, a Szeged edzője: – Nehezebb meccs volt, mint amilyenre az eredmény alapján gondolhatnánk. Mindkét csapat nagyon felkészült az elődöntőre, s most azért voltunk jobbak, mert a szünet után sokat javult a támadójátékunk, Mikler pedig végig bravúrosan védett.
Vladan Matics, az FTC edzője: – Meglátszott a két csapat kerete és kispadja közötti különbség. Nálunk szinte csak Buday és Kos élt át nagyon sok hasonló hőfokú mérkőzést. Vasárnap mindent megteszünk az egyenlítésért.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik