Férfi kézilabda: Nagy Lászlót meghívták a világválogatottba

Vágólapra másolva!
2017.06.13. 13:25
null
Nagy Lászlót harmadszor hívták meg a világválogatottba (Fotó: Szabó Miklós)
A kézilabda cseh legendáit ünneplik június 21-én Prágában, ahol a Nagy Lászlóval felálló világválogatott megmérkőzik a házigazdák álomcsapatával.

 

 

Az esemény plakátja
Az esemény plakátja

A világválogatottba harmadszor meghívott Nagy László (Telekom Veszprém) újra illusztris társaságban pályára lépve zárja az idényt. AClaude Onesta és Alfred Gíslason edzők vezette sztárgárdában Nagy egykori és jelenlegi klubtársai, jó barátai szerepelnek.

„Ebben a remek társaságban nem csupán öröm, hanem óriási megtiszteltetés is játszani – mondta a Nemzeti Sportnak a világklasszis jobbátlövő. – Remélem, a magyar válogatott hollandok elleni vasárnapi sikerével hangolhatok a jövő szerdai prágai fellépésre. Ezen a csehszlovák női válogatott hatvan évvel ezelőtti világbajnoki aranyérmére és férfiválogatott negyvenöt évvel ezelőtti olimpiai ezüstérmére emlékeznek a szervezők. Persze egy kis ünneplésre nekünk is van okunk, mert utánanéztem, hogy 1957-ben, vagyis az első kispályás világbajnokságon a magyar lányok a csehek mögött ezüstöt szereztek.”

A Cseh All Star–Világválogatott találkozót a legendás Stvanice Arenában, Prága egyik legrégibb, leghíresebb sportlétesítményében rendezik.

A VILÁGVÁLOGATOTT KERETE
Thierry Omeyer, Henning Fritz, Slawomir Szmal, Valero Rivera, Dominik Klein, Iker Romero, Momir Ilics, Jackson Richardson, Daniel Stephan, NAGY LÁSZLÓ, Kim Andersson, Hans Lindberg, Bertrand Gille, Filip Jícha, Daniel Narcisse, Christian Sprenger,edzők:Claude Onesta, Alfred Gíslason

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik