Férfi kézilabda: Kifújt a lufi – Fazekas Nándor

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.15. 13:51
null
Úgy tűnik, a kapus Fazekas Nándor is lezár egy korszakot (Fotó: Veres Viktor)
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Balatonfüred kapusa, Fazekas Nándor a DIGI Sport Reggeli Start című szerdai műsorának volt vendége, és beszélt a januári világbajnokság utáni állapotáról, a válogatottsággal kapcsolatos érzéseiről.

 

A válogatottba négy év kihagyás után, 2016 áprilisában visszatérő kapus a világbajnokságra való felkészülés, valamint a franciaországi tornán eltöltött hetek után érezte csupán, mennyire megviselte a fizikai megterhelés. Utólag úgy érzi, hiányzik neki az a három hét pihenőidő, amely a válogatottal való felkészülés miatt esett ki a téli szünetben.

„Csak négy napot tudtam pihenni, és egy elég hosszú tavaszi szezon áll előttünk. Az első edzésen éreztem, hogy kifújt a lufi. Elég rossz érzés volt, mert még életemben nem tapasztaltam ilyet. Megpróbálom a pihenőket saját magamnak programozni, és már sokkal jobban érzem magam” – mondta a 236-szoros válogatott Fazekas Nándor.

A kérdésre, számíthat-e rá továbbra is a válogatott, egyértelmű választ adott.

„Éreztem a világbajnokságon is, hogy ide már azért több kell. Úgy gondolom, hogy számomra véget ért a válogatottság” – jelentette ki a 40 éves játékos, akinek 16. világversenyét jelentette a franciaországi világbajnokság.

Mint ismert, a világbajnokság után Zubai Szabolcs, majd Iváncsik Gergő hivatalosan jelezte: befejezettnek tekinti válogatottbeli pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik