Férfi kézilabda: Katzirz Dávid maradt ki a 18 fős Eb-keretből

Vágólapra másolva!
2012.01.13. 10:41
null
Mocsai Lajos döntése értelmében Katzirz Dávid nem utazhat Szerbiába (Fotó: Action Images)
Címkék
Pénteken kijelölte a szerbiai Európa-bajnokságra utazó 18 fős keretet a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos. A 19 fős névsorból a csurgói Katzirz Dávid marad itthon.

 

A csapat szombaton Szegedről indul Újvidékre, ahol hétfőn 20:15-től játssza első mérkőzését Oroszország ellen. Az utazó keret tagjai közül legfeljebb 16 játékos nevezhető be az Európa-bajnokság első mérkőzésére.

„Pénteken délelőtt tíz órakor a csapatértekezleten kihirdettem a tizennyolc tagú utazó keretet, a döntés értelmében Katzirz Dávid marad itthon. Rendkívül nehéz döntést kellett meghoznom, Dávid kiemelkedő, példaértékű munkát végzett. Öthetes kihagyás után mindent megtett, hogy utolérje magát. A döntést a játékosok mérkőzésrutinja, játékmennyisége, illetve a csapat szerkezete szempontjából a védőjátékosok, a balátlövők és a beállók arányosságát szem előtt tartva hoztam meg” – indokolt Mocsai Lajos.


„Katzirz Dávid korábbi sérülése miatt kevesebbet játszott az elmúlt időszakban, ez döntött egy hajszállal a többiek javára. A sportolóval megbeszéltem a döntést, hétfőtől klubjában folytatja tovább a munkát, mi pedig pénteken edzéssel és videóelemzéssel készülünk tovább, szombaton utazunk el Újvidékre” – mondta a szövetségi kapitány.

A FÉRFI KÉZIVÁLOGATOTT
Kapusok: FAZEKAS Nándor (MKB Veszprém KC), MIKLER Roland (Pick-Szeged), TATAI Péter (Pick-Szeged)
Jobbszélsők: HARSÁNYI Gergely (Tatabánya Carbonex KC), IVÁNCSIK Tamás (MKB Veszprém KC)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Pick-Szeged), KRIVOKAPICS Milorad (Cimos Koper, szlovén), LALUSKA Balázs (MKB Veszprém KC), MOCSAI Tamás (SG Flensburg, német)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (MKB Veszprém KC), NAGY Kornél (Dunkerque HB, francia)
Beállók: SCHUCH Timuzsin (MKB Veszprém KC), SZÖLLŐSI Szabolcs (Csurgói KK), ZUBAI Szabolcs (Pick-Szeged)
Balátlövők: ILYÉS Ferenc (MKB Veszprém KC), PUTICS Barna (VfL Gummersbach, német)
Balszélsők: IVÁNCSIK Gergő (MKB Veszprém KC), VADKERTI Attila (Pick-Szeged)
Szövetségi kapitány: MOCSAI Lajos

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik