Férfi kézilabda: egyiptomi jobbátlövőt vesz, majd kölcsönad a Veszprém

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.14. 22:07
Az egyiptomi Zamalek férfi kézilabdacsapata a hivatalos Facebook-oldalán megerősítette, hogy a válogatott jobbátlövő, Jahja Omar két évre a Telekom Veszprémhez igazol.

A 21 éves, 198 centiméter magas jobbátlövő tagja volt az idei világbajnokságon nyolcadik helyen végző válogatottnak, a magyarok elleni 30–30-as döntetlennel zárult csoportmérkőzésen háromszor talált be.30–30-as döntetlennel zárult csoportmérkőzésen háromszor talált be.

A veszprémi klub csütörtökön Kairóban tárgyaló vezetői közül Csík Zoltán vezérigazgató a Nemzeti Sport kérdésére válaszolva elmondta, hogy a Zamalek elnökével már megállapodtak Jahja Omar szerződtetéséről, és a játékos a nyáron érkezik új egyesületébe.

„Klubunk szakmai vezetősége, benne természetesen David Davis edzővel, az egyiptomiak szövetségi kapitányával, hatalmas tehetségnek tartja Omart, aki azonban egyelőre biztosan nem fog szerepelni veszprémi színekben – tájékoztatta lapunkat Csík Zoltán. – Az a tervünk, hogy a következő idényben valamelyik európai élcsapatban, méghozzá Bajnokok Ligája-együttesben lépjen pályára, abban érjen, szokja és tanulja az európai stílust és dinamikát. A Telekom Veszprémhez majd akkor csatlakozik, ha már fel lesz vértezve az elvárásainknak megfelelő kellő rutinnal és tapasztalattal. Így lehet majd hasznos, erős és gólerős tagja a továbbra is jelentős célokért, kiemelkedő hazai és nemzetközi eredményekért küzdő Telekom Veszprémnek.”

Hogy melyik európai topklubba kerül Omar, arról még nem tudott információt adni a Veszprém vezetősége. Azt viszont megtudtuk, hogy a kézilabdázó jelenlegi klubjával, a Zamalekkel tovább erősíti az együttműködést, amelynek keretében az egyiptomi gárda edzőtáborozásra és felkészülési mérkőzésekre érkezik hazánkba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik