Férfi kézi BL: ismét a Kiellel játszik a Veszprém a döntőért

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.21. 11:29
null
A Veszprém sorozatban másodszor jutott be a final fourba (Fotó: Korponai Tamás)
Az MKB-MVM Veszprém a német Kiellel játszik a fináléba jutásért május 30-án Kölnben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében. A másik ágon a spanyol Barcelona a lengyel Kielcével találkozik. A két győztes május 31-én játssza a finálét.  

FÉRFI KÉZILABDA BL
FINAL FOUR (KÖLN)
ELŐDÖNTŐ (május 30.)

FC Barcelona (spanyol)–KS Vive Tauron Kielce (lengyel) 15.15
THW Kiel (német)–MKB-MVM Veszprém (magyar) 18.00

HELYOSZTÓK (május 31.)
DÖNTŐ 18.00
BRONZMECCS 15.15

A SORSOLÁS

A helyszín igazán különleges volt, ugyanis a helyi botanikus kert szívében található Flora Köln adott otthont az eseménynek, amely az esküvőszervezők kedvelt célpontja.

NAGY LÁSZLÓ : NEM SEBEZHETETLEN A KIEL

„Ezen a szinten már alig fedezhető fel különbség az állva maradt csapatok között, akik ráadásul igen jól ismerik egymást – idézi a Telekom Sporthír Szolgálat Nagy Lászlót. – A tavalyi ezüstérmes jutott nekünk, amely akkor a négyes döntő első napján furcsa mérkőzésen legyőzött bennünket. Az egész csapat nevében ígérhetem, nem leszünk megilletődve az elődöntőben, úgy is fogalmazhatok, hogy a tanulópénzt tavaly már megfizettük."

Nagy László nem titkolta: a Veszprém számára extra motivációt jelent az, hogy a Kiel éppen a Szeged kiverésével jutott be ismét Európa legjobb négy csapata közé.

„Szeretnénk revánsot venni a Kiel csapatán, ami az egész magyar kézilabdázás dicsőségére válhat. A most következő közel negyven nap alatt – ha éppen nem játszunk a magyar bajnokságban vagy a kupában – alaposan fel fogunk készülni a német csapatból. Azt már tudjuk, hogy nem sebezhetetlenek, hiszen Zágrábból és Szegedről is vesztesként távoztak. Vannak rossz és jó emlékeink is velük kapcsolatban, de mi most nem a múlttal, hanem a jövővel fogunk foglalkozni" – jelentette ki Nagy László.

A négy csoportgyőztes (Barcelona, Kiel, Veszprém, Kielce) jutott be a legjobb négybe. Nincs újonc a mezőnyben, a Kiel és a Barcelona ötödször lesz ott a Lanxess Arénában, míg a Veszprém és a Kielce másodszor jutott be a final fourba.

Először az első elődöntőhöz húztak ki egy csapatot, majd a másodikhoz, ezt követően kaptak ellenfelet a már kihúzottak. Előtte egy rövid klipben elevenítették fel a negyeddöntők izgalmait.

A Barcelona nevét tartalmazó golyót húzták ki elsőként, aztán jött a Kiel. Ezután jöttek az ellenfelek, a katalánok kapták Talant Dujsebajev együttesét, a Kielcét. Utolsónak jött a Veszprém, amely a „hazai” pályán játszó, a negyeddöntőben a Szegedet búcsúztató Kiellel csap össze.

A két csapat tavaly is az elődöntőben találkozott, akkor a németek 29–26-ra győztek. A Kiel még sohasem veszített spanyol vagy spanyol edző által irányított csapat ellen a négyes döntőben, ezt a sorozatot szakíthatja most meg a Veszprém.

„Kemény meccs lesz, a Kiel otthon játszhat, talán 13-14 ezer ember is nekik fog szurkolni. Jól fel kell készülnünk, és szeretnénk jobb eredményt elérni, mint tavaly. A Kielnek is igencsak meg kellett szenvednie a 2014-es elődöntőben" – mondta gyors reakciójában Hajnal Csaba, a Veszprém sportigazgatója.

„Nehéz lesz a THW Kiel ellen, hiszen otthon játszanak, de nagyon elszántak vagyunk a kölni négyes döntő kapcsán, és százszázalékosan fel fogunk készülni ellenük. A csapatunk bárkit képes legyőzni. Ha a legjobbunkat nyújtjuk, meg tudjuk csinálni. Természetesen nagyon tiszteljük őket. Ők lesznek a hazai csapat, de remélem, hogy sok veszprémi szurkoló is érkezni fog. Mindenképpen jobb teljesítményt kell nyújtanunk az elődöntőben, mint tavalyi" – mondta Antonio Carlos Ortega vezetőedző a csapat hivatalos honlapjának.

„Természetesen a final fourban már minden résztvevő nagyon erős, ráadásul ezúttal a négy csoportgyőztes került be, ami ezt szintén alátámasztja. Talán a Kiel ellen lesz a legnehezebb, hiszen tulajdonképpen otthon játszanak majd, ám itt a lehetőség, hogy most megverjük őket. Ez lesz életem első BL négyes döntője, de már ezt mondhattam a negyeddöntőről is. Sok első dolog történik velem mostanában a karrieremben, aminek nagyon örülök" – idézik a jobbszélső Gasper Margucot.

„A Barcelona talán jobban örülhet a sorsolás után. A Veszprém az Veszprém, nem lehetünk boldogak. Ilics és Zeitz is sokat tud rólunk, de ez a final four, mindenki nyerni szeretne” – ezek már Thorsten Storm, a Kiel ügyvezető igazgatójának szavai, majd hozzátette, a kapushelyzetet próbálják kezelni.

Eddig Dujsebajev az egyetlen edző, aki játékosként is magasba emelhette a trófeát, ugyanakkor ha veszprémi diadallal zárul a május végi esemény, akkor a Barcelonával játékoskarrierje során hat BL-sikerig jutó Carlos Ortega, a Veszprém szakvezetője is csatlakozik hozzá.

Jelenleg Mikkel Hansen, a Paris Saint-Germain balátlövője vezeti a góllövőlistát 103 találattal, de a gólkirályi címért Momir Ilics, a Veszprém szerb átlövője (101), továbbá Kiril Lazarov, a Barcelona kézise (99) küzdhet meg a realitások talaján maradva.

A négy csapat mezei
A négy csapat mezei

 

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

11.30-tól sajtótájékoztatóval vezették fel a sorsolást, amelyen részt vett Jürgen Roters, Köln polgármestere is.

Ezt a trófeát emelheti magasba a győztes
Ezt a trófeát emelheti magasba a győztes

Michael Wiederer, az EHF főtitkára kiemelte, először jutott be négy különböző nemzet képviselője a négy közé, ráadásul a játékosok is több ország képviseletében érkeznek, mint eddig, így több figyelem hárulhat az eseményre. A sportvezető hozzátette, a sajtótájékoztató után írják alá hivatalosan Kölnnel a 2020-ig tartó hosszabbításról szóló szerződést.

„Nagy siker ez nekünk, köszönjük a bizalmat minden érintettnek – mondta Jürgen Roters kölni polgármester. – Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt években kiváló atmoszférát varázsoltunk a Lanxess Arénába. Május végén is várjuk a kézilabdás társadalmat.”

David Szlezak, a final four marketingmenedzsere kiemelte, a férfi final four egyfajta mintaeseménye is a fedett pályás sporteseményeknek. A mérkőzések időpontjai változatlanok, csakúgy, mint tavaly, 15.15 és 18.00 órakor kezdődik a két mérkőzés mindkét napon. Mindössze kétezer jegy maradt, ezt a négy résztvevőnek tették félre. Péntek este újra nyitó partival indul a hétvége, amelyen a csapatok is ott lesznek. A 2015-ös final four keretében ismét lehetőség nyílik már a jövő évi négyes döntőre szóló jegyek megvásárlására. Az esemény hivatalos hashtagje: #scoremore és #ehffinal4.


A sorsolás helyszíne
A sorsolás helyszíne

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik