Férfi kézilabda: a Mezőkövesd visszalépett az NB I-től

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.06.10. 15:38
A Mezőkövesdi KC vezetősége szerdán bejelentette, hogy a csapat mégsem indul a férfi kézilabda NB I következő idényében.


A klub közleménye emlékeztet rá, hogy a csapat a csonka szezonban biztosította helyét az élvonalban, majd a vezetőség leadta a nevezést a következő szezonra. A visszalépést az indokolta, hogy a klub legjelentősebb szponzora, a városi önkormányzat a koronavírus-járvány miatt átütemezte a csapat számára korábban megítélt 36 millió forintos támogatást, az összeg kifizetése „az önkormányzat pénzügyi lehetőségeinek megfelelően történhet meg”.

A klub illetékesei egyeztettek a városvezetéssel, és azt a tájékoztatást kapták, hogy „bizonytalan ideig nem tudják beütemezni” a támogatás kifizetését. A Mezőkövesdi KC emiatt kezdeményezte, hogy csapatát sorolják vissza a másodosztályba (NB I/B).

Korábban a Váci KSE visszalépése miatt a magyar szövetség az élvonal mezőnyébe a Veszprém KKFT Felsőörs csapatát sorolta be, amely vezette a tabellát az előző idény félbeszakításakor a másodosztály nyugati csoportjában.

Az MKSZ szakmai- és versenybizottsága újranyitotta a férfi NB I-es nevezéseket, a Mezőkövesdi KC helyén indulni kívánó sportszervezetek 2020. június 15-ig adhatják le nevezési szándéknyilatkozatukat a szövetség elektronikus rendszerében a vonatkozó versenykiírás szerint. Az MKSZ szakmai- és versenybizottsága ezt követően a besorolási szabályzat szerint dönt a 14. indulóról.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik