Férfi kézilabda: a Barcát is érdekelheti a SEHA-liga

Vágólapra másolva!
2013.02.18. 19:29
Mindenkit meglepett Ante Ancicnak, az RK C.O. Zagreb férfi kézilabdacsapat általános igazgatójának hétvégi kijelentése, mely szerint a Barcelona is érdeklődik a SEHA-liga iránt.

„Barcelona érdeklődést mutatott a SEHA-liga iránt. A spanyol bajnokság évről évre gyengül, a válság komolyan érezteti hatását, így ha a magyar, a szlovén és a lengyel klubok csatlakoznak a SEHA-ligához, ez lehet a világ legerősebb bajnoksága" – mondta Ancic a horvát közszolgálati TV-nek, aki minderről a Barcelona menedzserével beszélt előtte.

A balkáni férfi kézilabda élklubokon kívül csak az eperjesi Tatran szerepel az idén a SEHA-ligában, amely azonban erős támogatóval gazdagodhat az orosz Gazprom személyében (évente 1-1.5 millió eurót folyósítana). A szerződés főbb pontjaiban már megszületett a megegyezés, az aláírásra az április 13-14-i szkopjei négyes döntő alkalmával kerülhet sor. A tervek szerint a bajnokság felveszi a „Déli áramlat" nevet, utalva az orosz cég térségben építendő gázvezetékére.

A zágrábi központú SEHA (South East Handball Association) részéről nem titkolt cél, hogy a következő kiíráshoz már magyar, szlovén és lengyel élklubok is csatlakozzanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik