nemzetisport.hu 2019.06.20 16:15 Frissítve: 2019.06.21 13:23

Férfi kézilabda: a Barca bejelentette Cindric érkezését

A korábbi sajtóhíreknek megfelelően Luka Cindric elhagyja a lengyel Kielcét, és a Barca Lassa férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását. A 25 éves horvát válogatott irányító négyéves szerződést kötött a katalán klubbal.

 

Cindric a Barcában folytatja (Fotó: fcbarcelona.cat)

 

Cindric Facebook-oldalán már szerdán elbúcsúzott a Kielcétől, a Barca pedig csütörtökön hivatalosan is bejelentette az átigazolását, miután egyezségre jutott a lengyel klubbal. Bertus Servaas, a Kielce elnöke már a kölni Bajnokok Ligája négyes döntő előtt arról beszélt, hogy gyakorlatilag csak az aláírás hiányzik a szerződésről. A sajtóban négymilliós vételár is keringett, ezt határozottan cáfolta akkor Servaas.

A Vardar Szkopjéval 2017-ben Bajnokok Ligáját nyerő irányító tavaly nyáron igazolt a Kielcéhez, de csak egy idényt töltött el Talant Dujsebajev csapatában. A lengyel klub nem marad horvát karmester nélkül, Igor Karacic érkezik Cindric pótlására, ugyancsak a Vardarból.

„Először azt gondoltam, ez elképzelhetetlen – idézte fel Cindric a Handball Planetnek azt a pillanatot, amikor először hallott a Barca érdeklődéséről. – Az első megbeszélés után aztán nem tudtam nem gondolni rá. Az edző azt várja tőlem, hogy a döntő pillanatokban a kezembe vegyem az irányítást.”

„Mindig is arról álmodtam, hogy a Barcelonában játsszak, de először a focipályán vágytam erre, mivel korábban a labdarúgással kezdtem. Ki tudja, talán lesz lehetőségem együtt edzeni a focicsapattal. Biztos vagyok benne, hogy nem menne rosszul.”

 

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.