HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu 2013.01.15 09:55 Frissítve: 2015.03.28 01:07

Férfi kézi: Zsigmond az új edző Egerben, élvonalbeli célok

A múlt héten elkezdte a felkészülést az SBS Eger-Eszterházy felnőtt férficsapata a kézilabda-bajnokság másodosztályának tavaszi fordulóira. Az idény elején kitűzött cél, a feljutás félidőben elérhető távolságban van, hiszen a tabellán elfoglalt ötödik pozíció mindössze három pont lemaradást jelent az éllovastól.  A klub vezetése hétfőn bejelentette az együttesnek a menedzsmentet érintő változásokat: Iványi Bálint helyett a jövőben Zsigmond György látja el a vezetőedzői teendőket, míg Csík János távozik a klubtól.

HIRDETÉS

 

A klub elnöke, Szabó Róbert az őszi fordulók értékelése előtt tisztázta a változásokat. Iványi Bálint, a csapat eddigi vezetőedzője a jövőben a klubmenedzseri feladatokat látja el. Helyét a kispadon Zsigmond György veszi át. Az SBS Eger szakmai igazgatói tisztségét eddig betöltő Csík János pedig közös megegyezéssel távozik Egerből. Az ügyvezetői feladatokat továbbra is Kékesi László végzi.

Az elnök a strukturális átalakítás okaiként elsősorban az egyesület élvonalbeli terveit, valamint a közel négyszáz fiatal kézilabdázót foglalkoztató egri utánpótlásprogram ugrásszerűen megnövekedett feladatait hangsúlyozta. Mint elmondta, Iványi Bálint az első csapat vezetőedzői feladatai mellett eddig is ellátott klubmenedzseri teendőket, azonban az már tavaly, az NB I/B-be történő feljutás első esztendejében is érezhető volt, hogy szükséges lesz elválasztani ezeket a munkaköröket.

„Az egri férfi kézilabda fejlődésében most értünk el a következő szintre, és a célokhoz a klub menedzsmentjét is hozzá kell szabni. Az első évben rettentő sokat dolgoztunk, hogy most újra a feljutásról beszélhessünk. Nagy lépés volt az NB II-ből az NB I/B-be kerülni, de sokkal nagyobb ugrás lesz az élvonal. Ez a célunk, ez az álmunk, erre készülünk. Azonban ehhez az elhivatottság mellett szükséges tényező a felelősségi körök elhatárolása is. Nemcsak a pályán kell a tökéletességre törekedni, hanem az irodában is. Iványi Bálintnak nehéz döntést kellett hoznia, de meggyőződésem, hogy helyesen határozott. A klubnak szüksége van egy céltudatos, sikeréhes menedzserre, az kulcspozíció.”

„Csík János búcsúzása baráti körülmények között történt, a klub vezetése rendkívül hálás azért a szemléletért, melyet a rutinos szakember honosított meg Egerben. Amiért János érkezett hozzánk, az megvalósult. Tanácsainak köszönhetően a klub több lett, de az edzők és a játékosok is nap mint nap profitálhattak az eredményorientált szemléletből.”

Az egri csapat élére kinevezett Zsigmond György játékosként a Veszprémmel szép pályafutást tudhat maga mögött: KEK-győztes, BL-ezüstérmes, 10-szeres magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes, 102-szeres válogatott, világválogatott. Edzőként is jó eredményekkel büszkélkedhet, hiszen irányítása alatt jutott fel a Csurgó az NB I-be. Az előző idényben a Mezőkövesdi KC-nál dolgozott, azonban két héttel ezelőtt távozott onnan.

Zsigmond György köszöntőjében elmondta: újévi meglepetésként érte az egriek megkeresése, hiszen Mezőkövesdről távozva már Veszprémben tervezte a jövőjét, azonban elmondása szerint viszonylag gyorsan döntött.

„Az én célom is az élvonal, az egri csapaté is, ezt nem szabad kihagyni. A körülmények profik, a játékosállomány a legerősebbek egyike, sőt úgy tudom, komoly igazolások vannak napirenden, így azt gondolom, a pontbeli lemaradás behozható lesz” – nyilatkozta Zsigmond.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.12 00:42:24

Kézilabda nemzetisport.hu

2018.11.11 16:06:23

Kézilabda nemzetisport.hu

Félidőben még a Skjern vezetett, mégis háromgólos szegedi siker született a BL-ben.

2018.11.11 14:13:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A szünetben már hét góllal vezetett a román sztárcsapat, ennek ellenére az FTC továbbjutott.

2018.11.10 14:48:50

Kézilabda nemzetisport.hu

A meccs elején gyorsan ellépett néggyel a magyar csapat, de az átlövők szétlőtték Mikler kapuját.

2018.11.10 13:15:36

Kézilabda nemzetisport.hu

A Krim elleni sikerrel máris bebiztosította a csoportelsőséget a címvédő.

HIRDETÉS
HIRDETÉS