nemzetisport.hu 2017.06.20 11:56 Frissítve: 2017.06.20 12:56

Férfi kézi: Vranjes új szemléletet hoz Veszprémbe – Nagy László

Szezonjukra nyolc-nyolc és felet ad; tízből azért ötször megvernék a PSG-t; Vranjes rohanós kézilabdájának érkezésével 15-20 perces játékossá válna; megkezdené a visszavonulást a válogatottságtól – Nagy László, a Telekom Veszprém és a magyar férfi kézilabda-válogatott csapatkapitánya az idényről és jövőjéről beszélt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

Nagy László fárasztó szezonon van túl (Fotó: Hegedüs Gábor)

 

„Válogatottság? Nem tudom, jár a fejemben, hogy a világbajnokság után harminchat évesen nem biztos, hogy ragaszkodni kell hozzá. Ha számítanak rám, rendelkezésre állok továbbra is, de posztomon Ancsin, Balogh és Tóth is rendelkezésre áll, megoldott az utódlás, jöjjenek a fiatalok! Nem mondom még le a válogatottságot, de megkezdeném a visszavonulást. Tokió már irreálisnak tűnik” – mondta Nagy László, aki hozzátette: Vranjes új szemléletet hoz Veszprémbe.

„Nagyon rohanós játéka lesz a csapatnak, a megkapott edzésprogram is előrevetíti, hogy csak futás és futás. Remélem, én már nem negyven-negyvenöt perces játékos leszek, hanem tizenöt-húsz perces, teljes erőbedobással. Sabaté jellemzése? Volt nála tapasztalatlanság, rutintalanság, de előnyére írható a taktikai felkészítés, a kemény edzések, a fáradtság leküzdése, és a felelősség vállalása, a hibáit mindig feltett kézzel vállalta.”

Ami a szezon értékelését illeti, a 36 esztendős átlövő összességében elégedett volt a Veszprém teljesítményével.

„Fárasztó szezon volt, a klub és válogatott meccsekkel együtt kilencven körüli meccsszámmal. Hogy hányast adnék az évünkre? Ha az őszt nézem, csak négyest-ötöst, de a tavasszal, a BL-bronzzal együtt ezt felhúztuk nyolc-nyolc és félre. Tízes akkor lett volna, ha megvan a BL-trófea és a SEHA-liga. Kölnben elképesztően erős mezőny volt a final fourban, a Vardar megérdemelten nyert” – értékelte az évet Nagy.

„Talán tavaly mi voltunk a legfőbb BL-esélyesek, lélektanilag viszont jobban jött az idei Barca elleni győzelemmel a bronz, mint a 2016-os elvesztett döntővel az ezüst. Az álmainkat nem adjuk fel, jövőre új edzővel, átalakult kerettel próbáljuk meg elérni őket. Hogy tízből hányszor vernénk meg a PSG-t semleges pályán? A válasz sajnos az, hogy idén csak kikaptunk tőlük, de egyébként szerintem ötven-ötven százalék lenne egy ilyen párharc köztünk” – beszélt az erőviszonyokról a klasszis.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.06.22 22:14:08

Kézilabda BALLAI ATTILA

NS-VÉLEMÉNY. Egy-egy hazai héroszunknak azért is érdemes legalább egyszer elzarándokolnia a Székelyföldre, mert ezáltal önmagáról, saját küldetéséről, felelősségéről is többet tud meg; annyit feltétlenül, hogy győzelmeivel hány, más országban élő honfitársának, hívének szerez örömet, teremt újabb és újabb, láthatatlan, mégis eltéphetetlen kapcsokat.

2017.06.18 18:48:56

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar válogatott öt góllal nyert a hollandok elleni Európa-bajnoki selejtezőn, Veszprémben.

2017.06.16 09:49:11

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

A magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya ezúttal sem volt elégedett.

2017.06.15 23:59:51

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy hasonló (vagy kevésbé hasonló) kvalitású magyar sokkal többet kér az aláírásáért, mint a légiós, így hosszabb távon spórol annyit a klub, hogy kifizethesse az esetleges büntetést. Nálam mindez megerősíti, hogy a nevelés nem éppen húzóágazat nálunk, hiszen a valós önértékelés kialakítása, léte vagy hiánya jellemző a közegre, ahol az önmagát értékén felül árazó ifjú felnő.

2017.06.15 08:59:12

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar válogatott Lettország ellen könnyű győzelmet szerezve kijutott a januári Eb-re.