nemzetisport.hu 2017.02.01 13:26 Frissítve: 2017.02.01 15:42

Férfi kézi: Vranjes távozik Flensburgból, irány Veszprém!

A Flensburg kézilabdacsapata hivatalos honlapján szerdán bejelentette, hogy Ljubomir Vranjes vezetőedző a nyáron távozik posztjáról. Nem sokkal később a svéd szakember a Facebookon egyértelművé tette, hogy Veszprémben folytatja, s végül a magyar klub is kommunikálta: nyártól 2020 nyaráig Vranjes a vezetőedző. Az MKSZ ezt követően nyilvánosságra hozta, párhuzamosan a magyar férfiválogatottat is irányítani fogja. 

Vranjes úgy döntött: tizennégy év után elhagyja a Flensburgot – az shz.de bejelentése

 

Dierk Schmäschke, a flensburgiak sportigazgatója a posztolt szövegben azzal indokolta a váltást, hogy Ljubo Vranjes kérte a klubot: engedjék el, mert Veszprémben szeretné folytatni a pályafutását.

 VRANJESÉ A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT IS
A Magyar Kézilabda-szövetség a Veszprémmel egyidejűleg szerződést kötött Vranjessel, így 2017. július 1-től 2020. augusztus 31-ig a svéd szakember irányítja a férfiválogatottunkat.
További részletek erről itt!

Mint ismert, a Telekom Veszprém vezetőedzője pillanatnyilag Xavier Sabaté, akinek nyáron lejár a szerződése.

A veszprémiek bejelentése szerda kora délután került fel a magyar klub hivatalos honlapjára: nyártól 2020. június 30-ig Vranjes a Telekom Veszprém vezetőedzője.

A két klub bejelentése között Vranjes a Facebookon megerősítette: „Ma hivatalosan is bejelentették, hogy a Veszprémben folytatom a karrieremet.”

„Nyilván el tudják képzelni, október óta hány álmatlan éjszakánk volt a feleségemmel, akivel arra törekedtünk, hogy a családunk érdekeit figyelembe véve a legjobb döntést hozzuk. Közeli barátok és játékostársak véleményét is kikértem, hogy tiszta képet alkothassak a helyzetről. Életem egyik legnehezebb döntését hoztam meg, amikor úgy határoztam, hogy vállalom ezt az új kihívást.”

Hosszú Facebook-posztjában Vranjes kitért arra is: tudja, sokan értetlenkednek a döntése hallatán, bejelentésének időzítésén, és nem értik azt sem, a pletykák felröppenésekor miért nem tisztázta azonnal a helyzetet – mint mondja, próbált egyenesen válaszolni a távozását firtató kérdésekre, de nem mondhatott el mindent.

„Az elmúlt években sok mesés ajánlatot mondtam vissza, még olyankor is, amikor a kérőnek nem kellett volna fizetnie a csapatomnak. Azonban hűséges maradtam, a flensburgi klub bízott bennem, és a mostani váltásból nem kevés hasznot is húz” – folytatódik a bejegyzés, amelyben Vranjes megerősíti: elsősorban magánéleti okból döntött a Veszprém mellett.

„Több oka van annak, miért kértem a szerződésem idő előtti felbontását. Ezek közül a legfontosabb magánéleti, és köszönettel tartozom a Flensburgnak, hogy ezt méltányolta. A váltással közelebb kerülhetek Szerbiában élő családomhoz, a barátaimhoz, és mindenekelőtt a korosodó szüleimhez, akikkel a korábbiaknál több időt szeretnék együtt tölteni. De ez a jövő. Addig mindent megteszek mostani csapatommal, hogy méltóképpen köszönhessek el Flensburgtól, hogy a búcsú a lehető legsikeresebb legyen.”

A Handball Inside Facebook-oldalán szerdán megjelent exkluzív interjúban Vranjes már a magyarországi terveiről is beszélt.

„A magyar bajnokságban a leghosszabb utazás a szegedi, de az is csak három órát vesz igénybe, szóval este a saját ágyamban alhatok, és másnap felkelve a gyerekeimmel reggelizhetek – kezdte a családi háttérrel, majd rátért a szakmára: – Ami a magyar bajnokságot illeti, a Szeged a legnagyobb rivális, és erős a Tatabánya is, de a német pontvadászathoz képest azért kisebb az igénybevétel. Nyomás persze van az emberen, hiszen a Veszprémnek illik minden mérkőzését megnyernie, és nyilván nem kell hangsúlyoznom, hogy személy szerint én is meg akarok nyerni mindent.”

Az edző távozásáról szóló hír a flensburgiak honlapján is megjelent

 

A flensburgiakat 2006-tól előbb játékosként, majd vezetőként, 2010-től vezetőedzőként szolgáló svéd szakember szerződése 2020-ig szólt volna, és bár több kérője volt, a német klub egészen mostanáig minden érdeklődőt visszautasított.

A Flensburg közleménye leszögezi: Vranjes időben értesítette őket a veszprémiek érdeklődéséről, a két klub korrekt tárgyalásokat folytatott, és megegyeztek többek között abban is, hogy nem kommunikálják, milyen anyagi vonzatai vannak a németországi szerződés június 30-i hatállyal történő felbontásának.

A svéd válogatott irányítójaként vb-t (1999) nyerő és olimpiai ezüstérmet (2000) szerző, a Flensburgot három éve vezetőedzőként BL-győzelemig kormányozó 43 éves Ljubomir Vranjest 2014-ben megválasztotta az év edzőjének a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF).

 

2019.12.13 19:12:09

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ám most már elkerülhetetlenül szükség lesz arra is, hogy a magyar női kézilabda-válogatott torkán a késsel, kétségbeesetten küzdve is képes legyen bravúrgyőzelmeket aratni – ugyanis most ez az állomás következik.

2019.12.12 15:31:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto, összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

A svédek kiütötték a németeket, a magyar női kéziválogatott utazhat a kvalifikációs tornára.

2019.12.11 04:14:17

Kézilabda PAPP BÁLINT

A szövetségi kapitánynak is van miből okulnia; csak szélről nem lehet meccseket nyerni.

2019.12.11 06:56:18

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto), HATÁR DÁVID (Budapest), RUSZNÁK GYÖRGY (Budapest)

Norvég–spanyol és orosz–holland elődöntőt rendeznek a női kézilabda-világbajnokságon.

2019.12.10 23:13:21

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Ami azonban nincs, vagy legalábbis a hatékony verzióját még nem vettük észre: a számonkérés. Számonkérés az egyesületi munkáról, a tehetséggondozásról, a befektetett tőke és munka megtérüléséről.