Férfi kézi: Vranjes távozik Flensburgból, irány Veszprém!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.01. 13:26
null
Vranjes úgy döntött: tizennégy év után elhagyja a Flensburgot – az shz.de bejelentése
A Flensburg kézilabdacsapata hivatalos honlapján szerdán bejelentette, hogy Ljubomir Vranjes vezetőedző a nyáron távozik posztjáról. Nem sokkal később a svéd szakember a Facebookon egyértelművé tette, hogy Veszprémben folytatja, s végül a magyar klub is kommunikálta: nyártól 2020 nyaráig Vranjes a vezetőedző. Az MKSZ ezt követően nyilvánosságra hozta, párhuzamosan a magyar férfiválogatottat is irányítani fogja. 

Dierk Schmäschke, a flensburgiak sportigazgatója a posztolt szövegben azzal indokolta a váltást, hogy Ljubo Vranjes kérte a klubot: engedjék el, mert Veszprémben szeretné folytatni a pályafutását.

VRANJESÉ A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT IS
A Magyar Kézilabda-szövetség a Veszprémmel egyidejűleg szerződést kötött Vranjessel, így 2017. július 1-től 2020. augusztus 31-ig a svéd szakember irányítja a férfiválogatottunkat.
További részletek erről itt!

Mint ismert, a Telekom Veszprém vezetőedzője pillanatnyilag Xavier Sabaté, akinek nyáron lejár a szerződése.

A veszprémiek bejelentése szerda kora délután került fel a magyar klub hivatalos honlapjára: nyártól 2020. június 30-ig Vranjes a Telekom Veszprém vezetőedzője.

A két klub bejelentése között Vranjes a Facebookon megerősítette: „Ma hivatalosan is bejelentették, hogy a Veszprémben folytatom a karrieremet.”

„Nyilván el tudják képzelni, október óta hány álmatlan éjszakánk volt a feleségemmel, akivel arra törekedtünk, hogy a családunk érdekeit figyelembe véve a legjobb döntést hozzuk. Közeli barátok és játékostársak véleményét is kikértem, hogy tiszta képet alkothassak a helyzetről. Életem egyik legnehezebb döntését hoztam meg, amikor úgy határoztam, hogy vállalom ezt az új kihívást.”

Hosszú Facebook-posztjában Vranjes kitért arra is: tudja, sokan értetlenkednek a döntése hallatán, bejelentésének időzítésén, és nem értik azt sem, a pletykák felröppenésekor miért nem tisztázta azonnal a helyzetet – mint mondja, próbált egyenesen válaszolni a távozását firtató kérdésekre, de nem mondhatott el mindent.

„Az elmúlt években sok mesés ajánlatot mondtam vissza, még olyankor is, amikor a kérőnek nem kellett volna fizetnie a csapatomnak. Azonban hűséges maradtam, a flensburgi klub bízott bennem, és a mostani váltásból nem kevés hasznot is húz” – folytatódik a bejegyzés, amelyben Vranjes megerősíti: elsősorban magánéleti okból döntött a Veszprém mellett.

„Több oka van annak, miért kértem a szerződésem idő előtti felbontását. Ezek közül a legfontosabb magánéleti, és köszönettel tartozom a Flensburgnak, hogy ezt méltányolta. A váltással közelebb kerülhetek Szerbiában élő családomhoz, a barátaimhoz, és mindenekelőtt a korosodó szüleimhez, akikkel a korábbiaknál több időt szeretnék együtt tölteni. De ez a jövő. Addig mindent megteszek mostani csapatommal, hogy méltóképpen köszönhessek el Flensburgtól, hogy a búcsú a lehető legsikeresebb legyen.”

A Handball Inside Facebook-oldalán szerdán megjelent exkluzív interjúban Vranjes már a magyarországi terveiről is beszélt.

„A magyar bajnokságban a leghosszabb utazás a szegedi, de az is csak három órát vesz igénybe, szóval este a saját ágyamban alhatok, és másnap felkelve a gyerekeimmel reggelizhetek – kezdte a családi háttérrel, majd rátért a szakmára: – Ami a magyar bajnokságot illeti, a Szeged a legnagyobb rivális, és erős a Tatabánya is, de a német pontvadászathoz képest azért kisebb az igénybevétel. Nyomás persze van az emberen, hiszen a Veszprémnek illik minden mérkőzését megnyernie, és nyilván nem kell hangsúlyoznom, hogy személy szerint én is meg akarok nyerni mindent.”

Az edző távozásáról szóló hír a flensburgiak honlapján is megjelent
Az edző távozásáról szóló hír a flensburgiak honlapján is megjelent

A flensburgiakat 2006-tól előbb játékosként, majd vezetőként, 2010-től vezetőedzőként szolgáló svéd szakember szerződése 2020-ig szólt volna, és bár több kérője volt, a német klub egészen mostanáig minden érdeklődőt visszautasított.

A Flensburg közleménye leszögezi: Vranjes időben értesítette őket a veszprémiek érdeklődéséről, a két klub korrekt tárgyalásokat folytatott, és megegyeztek többek között abban is, hogy nem kommunikálják, milyen anyagi vonzatai vannak a németországi szerződés június 30-i hatállyal történő felbontásának.

A svéd válogatott irányítójaként vb-t (1999) nyerő és olimpiai ezüstérmet (2000) szerző, a Flensburgot három éve vezetőedzőként BL-győzelemig kormányozó 43 éves Ljubomir Vranjest 2014-ben megválasztotta az év edzőjének a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik