nemzetisport.hu 2020.08.12 16:55 Frissítve: 2020.08.12 17:12

Férfi kézi: Veszprém–Kiel a hónap végén, Nagy László, Ilics és Fazekas is elbúcsúzhat

Hónapokig tartó tárgyalássorozat végén szerdán hivatalossá vált, hogy a Telekom Veszprém augusztus 30-án a német THW Kielt fogadja felkészülési mérkőzésen – hirdeti hivatalos honlapján a bakonyi klub. Ha a járványügyi helyzet engedi, és lehetnek nézők a lelátókon, akkor ez a találkozó lesz a tavaly visszavonult Nagy László és Momir Ilics, valamint a profi kézilabdával idén felhagyó Fazekas Nándor és Sterbik Árpád búcsúmeccse.

 

Nagy László (balra) és Momir Ilics még egyszer pályára léphetnek együtt a Veszprémben (Fotó: Tumbász Hédi)


A felkészülési mérkőzésre – amelyet a Sport Televízió élőben közvetít – augusztus 30-án mindenképpen sor kerül, a kérdés, hogy „csupán” egy átlagos előkészületi találkozó lesz-e, vagy egy annál sokkal nagyobb szabású rendezvény. Ha ugyanis a mérkőzést nézők jelenlétében lehet megrendezni, akkor a veszprémi klubvezetők ezt a meccset szánják Nagy László, Momir Ilics, Fazekas Nándor és Sterbik Árpád búcsújának a kézilabdától.

Amennyiben nyílt kapuk előtt játsszák le az összecsapást, akkor nemcsak ők, hanem a 2019–2020-as idény végén távozó Mirsad Terzic, Dragan Gajic, Borut Mackovsek és Pawel Paczkowski is visszatérhet egy mérkőzés erejéig Veszprémbe, az ő jelenlegi egyesületüknek kikérőt küldött a magyar klub, hogy őket is méltó módon búcsúztathassák el a szurkolók előtt és köszönhessék meg nekik a Veszprémért tett szolgálataikat.

A pontos kezdési időpontról, a meccs előtti programokról, illetve a jegyvásárlásról szóló információkról később olvasható majd tájékoztató a telekomveszprem.hu-n.

További hír a Veszprém kapcsán, hogy David Davis együttese augusztus 15-én a Balatonfüreddel találkozik hazai pályán, már biztosan nézők előtt. Ez alkalomra szigorú biztonsági és higiéniás intézkedéseket vezet be a bakonyi klub, mivel az összecsapás komoly teszt lesz a szurkolók számára, a szezon további mérkőzésein a nyitott kapuk előtti játékot is komolyan befolyásolhatja.

A közleményben külön felhívják a figyelmet arra, hogy aki betegnek érzi magát, lázas, influenzaszerű tüneteket produkál, esetleg ízlelését vagy szaglását veszítette, ne menjen el az eseményre. A téren elhelyezett beléptető pontoknál lázmérést végez az egészségügyi szolgálat, s aki lázas, azt nem engedik be.

További információkat a Veszprém hivatalos oldalán olvashat!

2020.09.18 09:29:57

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az elmúlt hetek győzelmeit látva egyre bizonyosabb, hogy a Veszprém megtalálta a hiányzó láncszemet, akit Rodrigo Corralesnek hívnak.

2020.09.16 20:15:02

Kézilabda V. Sz. (összefoglaló), B. Á. (percről percre)

A bakonyi együttes a francia Nantes otthonában elért győzelemmel kezdte az új BL-idényt.

2020.09.16 10:31:31

Kézilabda MTI

Az újonc együttes pénteken játszott bajnokit a MOL-Pick Szeged otthonában.

2020.09.12 14:30:12

Kézilabda nemzetisport.hu

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2020–2021-es idényének adatbankja.

2020.09.13 17:15:30

Kézilabda nemzetisport.hu

A szezon adatbankjai, fontosabb tudnivalói.