Férfi kézi-vb: Sabaté büszke a magyar válogatottra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.24. 19:42
A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Xavier Sabaté büszke a csapatára, amely számára Norvégia jelentette a végállomást a franciaországi világbajnokság negyeddöntőjében. Norvég kollégája arról beszélt, végig arra törekedtek, hogy könnyű gólokat szerezzenek.

„Megérdemelten győztek a norvégok, akiknek fiatal, de remek csapatuk van, és az egész világbajnokságon ők a legjobbak a gyors indításokban – értékelt Xavier Sabaté szövetségi kapitány. – Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, próbáltuk lassítani a támadásaikat, de az eredmény is mutatja, hogy a meccs elején nem sikerült, ráadásul eleinte támadásban is sokat hibáztunk. Büszke vagyok a csapatomra, hiszen ahhoz képest, hogy két éve a magyar válogatott nem volt ott a világbajnokságon, most kijutottunk, és bekerültünk a nyolc közé.” Xavier Sabaté szövetségi kapitány. – Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, próbáltuk lassítani a támadásaikat, de az eredmény is mutatja, hogy a meccs elején nem sikerült, ráadásul eleinte támadásban is sokat hibáztunk. Büszke vagyok a csapatomra, hiszen ahhoz képest, hogy két éve a magyar válogatott nem volt ott a világbajnokságon, most kijutottunk, és bekerültünk a nyolc közé.”

„Az első félidőben sokat tudtunk indulni. Hatvan percen keresztül arra törekedtünk, hogy könnyű gólokat szerezzünk. Az elején ezzel nagyon sikeresek voltunk, az akkor összeszedett előnyünk szinte végig megmaradt. A magyar fizikailag nagyon erős csapat, büszke vagyok arra, ahogy ma játszottunk" – mondta a norvégokat irányító Christian Berge a meccs utáni sajtótájékoztatón.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik