Férfi kézi-vb: „Nyolcadik helyekkel már tele van a padlás”

Vágólapra másolva!
2017.01.24. 20:11
null
Zubai Szabolcs (jobbra) nehezen viselte a vereséget (Fotó: AFP)
Nagy László nyolcadik helyekkel tele lévő padlásról, Zubai Szabolcs beszari kezdésről beszélt a norvégoktól elszenvedett 31–28-as vereség után, míg férfi kézilabda-válogatottunk irányítója, Császár Gábor pedig hirtelen nem is tudta, pontosan mennyivel kaptunk ki a világbajnokság negyeddöntőjében.


Császár Gábor mindent megtett a magyar csapat felzárkózásáért, tizenegy góljával a mienk legeredményesebb játékosa volt.

„Nehéz bármit is mondani, mert kikaptunk. Úgy éreztem az első félidőben, hogy átrohannak rajtunk, más szinten játszott a két csapat. Küzdöttünk, hajtottunk, megpróbáltuk a lehetetlent is, de szörnyű volt, amikor tízgólos hátrányba kerültünk. Csak három lett a vége? A meccs képe alapján igazából mindegy... Csalódott vagyok, mert megvolt az esélyünk, hogy nagy eredményt érjünk el, de talán ez a valós helyünk.”

Nagy László ezúttal is nagyrészt védekezésben volt a pályán, de mint a találkozó után elmondta, ott sem tudtuk megismételni a nyolcaddöntőben látott teljesítményt.

„Az első félidő megpecsételte a sorsunkat. A védekezés és a kapusteljesítmény nem volt olyan magas szintű, mint a dánok ellen. Nagy helyeket hagytunk egymás mellett, középről pedig szétlőttek minket. Sokszor átrohantak rajtunk, támadásban pedig akadozott a gépezet. Az elején lassúak és körülményesek voltunk, nem volt meg a szükséges lendület. A lövőknek kellett volna kicsit jobban dolgozniuk, ez elmaradt. Ami pozitívum, hogy a végén közelebb tudtunk kerülni az ellenfelünkhöz. Küzdöttünk a végéig, de a továbbjutás kérdésén ez már nem változtatott. A nyolcadik helyekkel már tele van a padlás...”

A veszprémi jobbátlövő a torna előtt arról beszélt, lehet, hogy ez lesz az utolsó világversenye. Most is nyitva hagyta ezt a kérdést, így nem lehet tudni, láthatjuk-e még nagy tornán válogatott mezben.

„Így nem lehet kezdeni – mondta Mikler Roland, aki szintén nem tudta megismételni a dánok elleni teljesítményét. – Nagyon rosszul játszottunk, elengedtük a norvégokat. Utána hullámzó volt a játék, volt, hogy feljöttünk, majd megint elhúzott az ellenfél, ez sok erőt kivett belőlünk. Az egyetlen pozitívum, hogy a végén fel tudtunk zárkózni, és az utolsó fázisban jobban játszottunk.”

„Ilyen kezdés után nem lehetett többet várni. Óriási tempót diktáltak a norvégok, folyamatosan futni kellett velük. Azt kaptuk, amire készültünk, mégsem tudtuk őket megállítani. A második félidőben szélesebben játszottunk, nem csak középen erőltettük az akciókat, ez eredményre vezetett, de fordítani már képtelenség volt” – értékelt a jobbszélső Harsányi Gergely.

„Az első félidő tizenharmadik percében ment el a meccs, utána már csak futottunk az eredmény után – mondta Zubai Szabolcs, a válogatott beállója a Sport Tv-nek. – Nagyon beszarian kezdtünk, ez katasztrófa, én ezen kicsit kivagyok... Utána persze küzdöttünk, mentünk, így kellett volna az elejétől kezdve – ahogy az utolsó tizenöt-húsz percben játszottunk – védekezésben és támadásban is, és akkor nem így alakul a mérkőzés. Most nagyon-nagyon dühös és csalódott vagyok.”

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
NEGYEDDÖNTŐ
NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 31–28 (17–10)

Albertville, 6500
néző. V: Geipel, Helbig (németek)
NORVÉGIA: BERGERUD – Björnsen 4, TÖNNESEN 5, SAGOSEN 5 (1), MYRHOL 4, LIE HANSEN 6, Jondal 3. Csere: Christensen (kapus), O'Sullivan 1, Hykkerud 1, Gullerud, Johannessen 1, Tangen 1. Szövetségi kapitány: Christian Berge
MAGYARORSZÁG: Mikler – Harsányi 3, Zubai, Nagy L. 1, Ligetvári, Szöllősi Sz., Lékai 1. Csere: Fazekas (kapus), Balogh Zs., Dzsamali, Juhász Á. 1, CSÁSZÁR 11 (6), BODÓ 5, Ancsin, BÁNHIDI 6, Schuch. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté
Az eredmény alakulása. 7. perc: 6–1. 13. p.: 9–3. 21. p.: 12–6. 24. p.: 12–8. 28. p.: 14–9. 34. p.: 19–12. 37. p.: 23–14. 45. p.: 26–16. 50. p.: 29–20. 54. p.: 29–23. 58. p.: 31–25
Kiállítások: 14, ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/6

A NEGYEDDÖNTŐ TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI
Franciaország–Svédország 33–30
(15–16)
Legjobb góldobók: Mahé 9, Remili 6, Fabregas 5, ill. Gottfridsson 7, L. Nilsson 5, Ekberg, Tollbring 4-4

Szlovénia–Katar 32–30 (18–15)
Ld: Marguc 6, Dolenec 5, ill. Roine 8, Capote 5

Spanyolország–Horvátország 29–30 (15–17)
Ld: Fernández 7, Dujshebaev 5, ill. Mamic 9, Cindric 5, Horvat 4

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
csütörtök, 20.45: Franciaország–Szlovénia
péntek, 20.45: Horvátország–Norvégia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik