Férfi kézi-vb: két változás a németeknél, elmaradt kézfogás és lopás a horvátoknál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.20. 07:53
Két változást is végrehajtott Dagur Sigurdsson a német férfi kézilabda-válogatott keretében a horvátok elleni rangadó előtt a franciaországi világbajnokságon. Benevezte a tornára a rutinos jobbátlövőt, Holger Glandorfot, aki már meg is érkezett Rouenba, illetve a Kiel balszélsője, az Uwe Gensheimer mellett kevés lehetőséget kapó Rune Dahmke helyére becserélte a beálló Hendrik Pekelert.

A magyar válogatottat is soraiban tudó csoportban pénteken rendezik az utolsó fordulót, amelyben a két, eddig még hibátlan csapat egymás között dönti el az elsőség kérdését.

A horvátok háza tájáról egészen másfajta hírek érkeztek. A helyi sajtó kiszúrta, hogy a Chile elleni találkozó végén Zeljko Babic szövetségi kapitány hiába próbált kezet fogni segítőjével, Petar Metliciccsel, az tudomást sem vett róla, ami minimum kérdéseket vet fel kettejük viszonyáról.

A horvát szövetség szóvivője nem kommentálta a történteket, csak annyit jegyzett meg, később együtt ünnepelt az egész csapat és a stáb. Az biztos rontott a helyzeten, hogy a találkozó alatt feltörték a horvátok kisbuszát, amelyből jelentős mennyiségű sportfelszerelést loptak el, de arról nincs szó, hogy ne lenne elég mez, amiben Duvnjakék kiállhatnának a németek elleni mérkőzésre.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG

CSOPORTKÖR, 5. FORDULÓ
C-CSOPORT
14.00: Chile–Szaúd-Arábia
17.45: Németország–Horvátország (Tv: Sport1)
20.45: Fehéroroszország–MAGYARORSZÁG (Tv: Sport1)

D-CSOPORT
14.00: Bahrein–Argentína
17.45: Svédország–Egyiptom
20.45: Katar–Dánia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik