Férfi kézi-vb: Hazai ízek jutalmul - Harsányi Gergely naplója

Vágólapra másolva!
2013.01.13. 12:13
A magyar válogatott játékosai a spanyolországi világbajnokság előtt szavazással döntötték el, hogy ki lépjen a sérülés miatt távol maradó Ilyés Ferenc csapatkapitány helyébe. A csapat a Grundfos-Tatabánya jobbszélsőjének, Harsányi Gergelynek szavazott bizalmat. A Nemzeti Sport Online mindennap beszámol az új csapatkapitány világbajnoki tapasztalatairól, a napló mai részéből kiderül, mi volt a nyitó meccsen elért győzelem jutalma.

HARSÁNYI GERGELY NAPLÓJAHARSÁNYI GERGELY NAPLÓJA

Január 13., vasárnap

A szokásos szombati meccsnapi programok (pihenés, könnyű ebéd, utolsó eligazítás) mellett délelőtt egy kicsit sétáltunk a szálloda környékén, néhányan betértek az üzletekbe, majd együtt kiültünk egy kávézó teraszára. Valamikor hosszabb sétát is kell tennünk, mert úgy hallottam, hogy a közelben van a királyi palota, amelyet mindenképp meg kellene néznünk, amíg a csoportmeccsek miatt Madridban vagyunk. A városnézés amúgy is mindig része a külföldi útjainknak, és mivel még egy hétig itt leszünk, most sem szabad kihagynunk.

A szombat fénypontja természetesen az Egyiptom elleni mérkőzés volt. Részletekbe menően felkészültünk az ellenfélből, többek között a szerbek ellen idegenben tizenöt góllal megnyert meccsüket is megnéztük, kielemeztük. Nehéz csatára számítottunk, de Mikler Roli végig kiválóan védett, a védelem nagyon jól teljesített, és az első félidőben a lerohanásainkkal megalapoztuk a végeredményt. A miskolci barátaim napközben meglátogattak a szállodában, és mesélték, hogy a repülőgépen az utasok nyolcvan százaléka azért jött Madridba, hogy értünk szorítson a világbajnokságon. A hatalmas csarnokban ugyan korántsem volt telt ház, végig otthon éreztük magunkat, felemelő volt ennyi magyart látni és hallani.

A sikert a helyén kezeljük, csak visszafogottan ünnepeltünk. Otthonról hoztunk magunkkal egy kis hazait, a szállodai vacsora mellé így mindenkinek jutott egy falat kolbász és szalonna. Mocsai Lajos pedig nemcsak gratulált a teljesítményünkhöz, hanem a szakmai stábbal együtt még egy sörre is meghívott minket.

(Folyt. köv.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik