Férfi kézi-vb: Erre lehet építeni - Harsányi Gergely naplója

Vágólapra másolva!
2013.01.18. 10:53
A magyar válogatott játékosai a spanyolországi világbajnokság előtt szavazással döntötték el, hogy ki lépjen a sérülés miatt távolmaradó Ilyés Ferenc csapatkapitány helyébe. A csapat a Grundfos-Tatabánya jobbszélsőjének, Harsányi Gergelynek szavazott bizalmat. A Nemzeti Sport Online mindennap beszámol az új csapatkapitány világbajnoki tapasztalatairól.

HARSÁNYI GERGELY NAPLÓJAHARSÁNYI GERGELY NAPLÓJA

Január 18., péntek

A spanyolok elleni meccs miatt csütörtökön nem volt edzésünk, a nap folyamán az ilyenkor szokásos taktikai megbeszélés és az esti ellenfél játékának elemzése volt a program, több meccsükből is áttekintettünk részleteket. A szerdai esős nap után most sütött a nap, a rövid szabadidőnkben ezért sétáltunk egyet és az egész csapat beült kávézni. Úgy érzem, a társak megfelelő hangulatban voltak a házigazdák elleni találkozó előtt.

Ezt maga a meccs is igazolta, az első negyvenöt percben mindenesetre olyan teljesítményt nyújtottunk, amire lehet építeni. Sokáig remekül védekeztünk, mindenki végighajtotta az összecsapást, Tatai Peti negyven százalékkal hárított, és bár Sterbik is nagyon jól védett, a vége felé pedig akadozott a támadójátékunk, a vereség ellenére egészen más volt a játék képe, mint kedden a horvátok ellen. Ugyanez mondható el a csapat hangulatáról a lefújás után, ráadásul örömmel hallottuk a Horvátország–Egyiptom mérkőzés végeredményét is, amivel biztossá vált a továbbjutásunk a csoportból. Ezzel elértük az alapvető célunkat, nyugodtan készülhetünk a következő feladatra. Igaz, Algériának élet-halál kérdése, hogy legyőzzön minket. Biztos vagyok benne, hogy nem hagyjuk majd magunkat, győzelemre hajtunk szombaton, akárhogy ugorjanak is nekünk.

A spanyolok a házigazdák, érezhetően nagyobb körülöttük a felhajtás, folyton kamerázzák őket, még azt is folyamatosan veszik, ahogy szállnak le az autóbuszról. Nem tudom, hogy ez mennyire lehet a terhükre, mi mindenesetre ehhez képest nyugodtabban készülhetünk. Miattuk a csarnokban is sokkal többen voltak a korábbinál, végre igazi világbajnoki hangulatot lehetett érezni. Nagyon örültünk, hogy ilyen sok magyar is eljött, és a spanyol hangorkánban időnként hallani lehetett a buzdításukat – köszönjük!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik