Férfi kézi-vb: döntőbe jutottak a szabadkártyás norvégok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.27. 22:38
null
Néha nem minden játékos volt a megszokott helyén (Fotó: AFP)
A norvég válogatott drámai, hosszabbítást hozó mérkőzésen 28–25-re legyőzte a horvátokat, ezzel bejutott a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokság vasárnapi döntőjébe, amelyben a házigazda csapat lesz az ellenfele.

 

Amilyen jól kezdtek a norvégok ellenünk a negyeddöntőben, most olyan tompán, ami persze a horvátokat is dicsérte. A 12. perc elején Domagoj Duvnjak első góljával 4–1-re vezettek a délszlávok, a szünetre viszont az időközben belejövő skandinávok vonulhattak 12–10-es előnnyel. Pedig legnagyobb sztárjuk, a fiatal Sander Sagosen egyszer sem volt eredményes.

A második játékrészben négy gólt is szerzett a nyáron a PSG-be igazoló irányító-átlövő, de a csapattársai nem remekeltek támadásban. A horvátok fordítottak, és bár Sagosen a 60. perc kezdetén 22–22-re alakította az állást, úgy tűnt, a legbosszantóbb módon kapnak ki a norvégok. Időn túli hétmétereshez jutottak ugyanis déli szomszédaink, de Zlatko Horvat félmagas lövését Torbjörn Bergerud kivédte!

Torbjörn Bergerud és Zlatko Horvat az időn túli hetes után (Fotó: AFP)
Torbjörn Bergerud és Zlatko Horvat az időn túli hetes után (Fotó: AFP)
Bergerud viszonylag népszerű volt társai körében a büntető kivédése után (Fotó: AFP)
Bergerud viszonylag népszerű volt társai körében a büntető kivédése után (Fotó: AFP)


Jöhetett a kétszer ötperces hosszabbítás, amelynek elején a horvátok emberelőnyben két góllal elléptek, de a norvégok ismét egyenlítettek, majd a második öt percet egy Bjarte Myrhol-góllal kezdve átvették a vezetést. Erre még feleltek a horvátok, de utána már csak három északi gól született.

A vb-selejtezőt a szlovénokkal szemben elbukó, és a tornán szabadkártyával induló norvégok tehát készülhetnek a vb-döntőre, míg a horvátok kevesebb mint 24 órányi pihenő után a bronzéremért szállnak harcba a szlovénok ellen.

NORVÉG ÖRÖM




 

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
ELŐDÖNTŐ

Horvátország–Norvégia 25–28 (10–12, 22–22, 24–24) – hosszabbítás után
G:
Horvat 6, Mamic 5, Duvnjak, Musa, Stepancic 3-3, Kontrec, Strlek 2-2, Sebetic 1, ill. Myrhol 6, Björnsen 5, Sagosen, Tangen 4-4, Hansen 3, Gullerud, Jöndal, Tönnesen 2-2,

BRONZMÉRKŐZÉS
Szombat, 20.45: Szlovénia–Horvátország

DÖNTŐ
Vasárnap, 17.30: Franciaország–Norvégia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik