Férfi kézi-vb: csodaszámba illő hajrá, Szlovénia a bronzérmes!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.28. 22:16
null
Az utolsó pillanatig hittek benne – ünneplő szlovén játékosok (Fotó: AFP)
Szlovénia szerezte meg a bronzérmet a Franciaországban zajló férfi kézilabda-világbajnokságon, miután a szombat esti helyosztón tetemes hátrányt ledolgozva 31–30-ra legyőzte Horvátországot.

 

A szoros első perceket követően, 3–3 után nagyon sokáig csak a horvátok vezettek: az első félidő hajrájában hatgólos volt az előnyük (12–18), húsz perccel a vége előtt nyolccal „mentek” (16–24), és még tíz perccel a befejezés előtt is tetemes volt a fórjuk (23–28).

A szlovénok azonban nem adták fel, és nyilvánvalóan a kezükre játszott, hogy a horvátok egy nappal kevesebbet pihenhettek a mérkőzés előtt – ráadásul a majdnem megnyert elődöntőjüket hervasztóan, hosszabbításban bukták el.

Lényeg a lényeg, a vérszemet kapó szlovénok nagy hajrát vágtak ki, Darko Cingesar három perccel a vége előtt egyenlített (29–29). S noha Luka Sebetic még egyszer átlőtte a szlovén védelmet (29–30), Blaz Janc a szélről egyenlített, és az utolsó percre fordulva Borut Mackovsek a szlovénok következő, immár győztes gólját is bedobta (31–30).

Szlovénia válogatottja először nyert érmet kézilabda-világbajnokságon.

A döntőt vasárnap a házigazda Franciaország és a negyeddöntőben a mieinket búcsúztató Norvégia vívja. Mint ismert, a magyar válogatott a hetedik helyen zárt.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
A 3. helyért, Párizs

Szlovénia–Horvátország 31–30 (13–18)
Góldobók: Bezjak, Cingesar, Marguc 4-4, Gaber, Grebenc, Blagotinsek 3-3, Dolenec, Henigman, Janc, Mackovsek 2-2, Kavticnik, Zarabec 1-1, ill. Cindric 7, Strlek 6, Sebetic 5, Duvnjak, Horvat 4-4, Kontrec, Mamic, Mandalinic, Stepancic 1-1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik