Férfi kézi-vb: Az erő veled van! - Harsányi Gergely naplója

Vágólapra másolva!
2013.01.12. 10:47
A magyar válogatott játékosai a spanyolországi világbajnokság előtt szavazással döntötték el, hogy ki lépjen a sérülés miatt távol maradó Ilyés Ferenc csapatkapitány helyébe. A csapat a Grundfos-Tatabánya jobbszélsőjének, Harsányi Gergelynek szavazott bizalmat. A Nemzeti Sport Online mindennap beszámol az új csapatkapitány világbajnoki tapasztalatairól.

HARSÁNYI GERGELY NAPLÓJAHARSÁNYI GERGELY NAPLÓJA

Január 11., péntek

Csütörtökön érkeztünk, de péntek volt az első teljes napunk Madridban. Videóztunk, edzettünk, a délutáni csendespihenő után a konditeremben átmozgattuk az izmainkat, majd csapatértekezlet következett. Mocsai Lajos az elmúlt napokban gyakorolt taktika mellett most mindenkinek egyéni utasításokat adott a szombat esti, Egyiptom elleni meccsre. Én természetesen a jobb oldalon kapok szerepet, jobbszélsőként általában Krivokapics Milorad lesz a váltótársam, aki univerzális játékos, ezen a poszton is félelmetes ellenfél lesz az egyiptomiaknak.

Fél szemmel persze másik két ellenfélre is figyeltünk, együtt néztünk végig a televízióban a Spanyolország–Algéria nyitómérkőzést. Az algériaiakról tudtuk, hogy egyénileg nagyon képzett játékosok, de most csapatként nem tudtak mit kezdeni a remeklő spanyolokkal. A házigazdák szenzációsan védekeztek, és egészen elképesztő volt a kapusuk, José Manuel Sierra teljesítménye. Sterbik Árpi kisebb sérülése miatt ő védett az egész meccsen, és ha a védelem egy-egy pillanatra meg is ingott, ő mindig a helyén volt.

A ráhangolódásban a pihenésnek is fontos szerepe van, a srácok a szabadidőnkben beszélgetnek az otthoniakkal, olvasnak vagy filmet néznek. Én két könyvet is hoztam magammal. Az egyik már a címében is arra utal, hogy „az erő veled van", és ahogy haladok az olvasással, magam is igyekszem még több erőt gyűjteni belőle az előttünk álló feladatokhoz. Meggyőződésem, hogy a lelki felkészülés legalább olyan fontos, mint a testedzés, és ebben ez a könyv is megerősített. A másik, amit még nem kezdtem el olvasni, Zlatan Ibrahimovic, a világklasszis svéd futballista életét mutatja be. Ibra kiváló játékos, de a megnyilvánulásai időnként nem éppen a sportpályára illők. Bár tisztában vagyok vele, hogy bosnyák és horvát szülők gyermekeként Svédországban nevelkedett, nem volt tehát könnyű gyermekkora, kíváncsi vagyok, hogy milyen emberi tényezők váltják ki belőle ezt a viselkedést.

(Folyt. köv.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik