Férfi kézi-vb: csalást emlegetnek a hőbörgő németek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.29. 09:28
null
Német szurkolók a Katar elleni mérkőzésükön – nem a sóspereces bácsinak lobogtatták a bankjegyeket (Fotó: Reuters)
A német válogatottnál nehezen emésztik meg, hogy nem jutottak be a katari férfi kézilabda-világbajnokság elődöntőjébe. Az európai válogatott 26–24-re kapott ki a negyeddöntőben a házigazdáktól, szerintük csalással.

 

 

„Itt csak vendégek voltunk... Vigyáznom kell a számra, nehogy olyat mondjak, amiért megbüntethetnek. Mi nem nyerhettünk itt. Aki látta a meccset, és van szeme, tudja, mire gondolok” – mondta Silvio Heinevetter, a német válogatott kapusa.

Bernhard Bauer, a Német Kézilabda-szövetség elnöke is a külső körülményekre fogta kiesésüket: „A srácok teljesen kikészültek. Hagytuk, hogy befolyásoljanak minket a körülmények. Sosem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, de aki valaha látott kézilabdameccset, az tudja, hogy mi folyt itt a pályán.”

A németek felháborodása sokakban visszatetszést kelthet, hiszen normál esetben el sem indulhattak volna a világbajnokságon, ugyanis elbukták a lengyelek elleni selejtezőt. Ezt követően a Nemzetközi Kézilabda-szövetség nehezen magyarázható döntéssel elvette Ausztráliától a kvótát, és azt Németországnak adta. A hazai pálya persze sokszor lejt, ezt 2007-ben maguk a németek is megtapasztalhatták, amikor önerőből aligha nyerték volna meg rendezőként a világbajnokságot.

Dagur Sigurdsson
, a német válogatott szövetségi kapitánya már inkább magukban, magában kereste a vereségük okait.

„Hamarabb kellett volna hat nullás védekezésre váltanunk” – mondta az izlandi szakember.

Valero Rivera, a katariak spanyol szövetségi kapitánya így értékelt: „Nagyon boldog vagyok a csapat, a szövetség és az ország miatt is. Ez az ország segíti a sportot, megérdemli, hogy Ázsiából elsőként világbajnoki elődöntőt játsszon.”

Danijel Saric, a katariak boszniai származású kapusa majd' kiugrott a bőréből: „El sem tudják képzelni, mennyire örülök. Megérdemelten nyertünk” – nyilatkozta a mérkőzés legjobbjának megválasztott klasszis.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG
NEGYEDDÖNTŐ
Horvátország–Lengyelország 22–24
(10–12)
Gólszerző: Duvnjak (5), Kopljar (5), Horvat (4/3), Cupic (2), Sliskovic (2), Gojun, I. Karacic, Bicanic, Z. Musa, ill. Jurkiewicz (6), Rojewski (4), Syprzak (3), Chrapkowski (3), Krajewski (2), M. Jurecki (2), B. Jurecki (2/1), Daszek, Bielecki

Katar–Németország 26–24
(18–14)
Gólszerző: Capote (8), Markovics (6/2), Vidal Fernández (4), Memisevic (3), Benali (3/1), Marbuk, Roiné, ill. Gensheimer (5/1), Groetzki (4), Wiencek (3), Weinhold (3), Strobel (3), Drux (3), Pekeler (2), Kraus

Dánia–Spanyolország 24–25
(11–11)
G: M. Hansen 6, Eggert 6/4, M. M. Larsen 4, Lindberg, Christiansen 2-2, R. L. Schmidt, Svan, R. Toft Hansen, H. Toft Hansen, ill. Rivera 10/5, Canellas 5, R. Entrerríos 4, Maqueda, A. García 2-2, G. Guardiola, Aguinagalde

Szlovénia–Franciaország 23–32
(10–18)
G: L. Zvizej 6, Cehte, Dolenec 4-4, Gajic 4/2, Kavticnik, Natek, Zorman, Bezjak, S. Skube, ill. Narcisse 6, N. Karabatic 5, Mahé 4, Joli 4/2, Barachet, L. Karabatic, Porte 3-3, Nyokas 2, Sorhaindo, Guigou

AZ ELŐDÖNTŐBEN (JANUÁR 30.)
Lengyelország–Katar 16.30 (tv: Sport1)
Spanyolország–Franciaország 19.00 (tv: Sport1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik