Férfi kézi: válságban a BL-győztes, lemondott az elnök

Vágólapra másolva!
2014.05.09. 14:56
Nehéz helyzetbe került a BL-címvédő HSV Hamburg férfi kézilabdacsapata, miután lemondott Andreas Rudolph, a klub elnöke. Az egyletnek tízmillió eurót kellene jövő csütörtökig előteremtenie, hogy megkapja a német klublicencet a következő szezonra.

A klubot is sokkolta Rudolph csütörtöki bejelentése, amelyben jelezte, azonnali hatállyal lemond az elnöki pozícióról. A HSV távozó vezetője elmondta, az elmúlt hetekben igaztalan támadásokat kapott, amelyek a családjára, barátaira és az egészségére is kihatottak. Rudolph az évek során 25 millió eurót áldozott magánvagyonából a klubra, és eredeti tervei között az szerepelt, hogy 2015-ig marad elnök, addigra a csapatnak pénzügyileg függetlenné kell válnia.

Az elnök sokkszerű távozása komoly gondot okozhat a HSV-nél, amelynek vezetősége válságértekezletet tartott. Holger Liekefett ügyvezető igazgató elmondta, nem adják fel, és megpróbálnak ideiglenes megoldást találni, a klubnak ugyanis jövő hét csütörtökig tízmillió eurós fedezetet kellene bemutatnia a klublicenc megszerzéséhez, minderre azonban kevés esély mutatkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik