Férfi kézi: újabb szegedi igazolás, spanyol világbajnok érkezik – hivatalos

Vágólapra másolva!
2018.05.04. 11:06
null
Jorge Maqueda a nyártól Szegeden folytatja pályafutását (Fotó: AFP)
A Mol-Pick Szeged bejelentette, hogy Jorge Maqueda, a Vardar Szkopje spanyol kézilabdázója a nyártól a Tisza-parti klubot erősíti.

A macedón sajtóban már novemberben arról írtak, hogy Maqueda elfogadja a Szeged ajánlatát. A 30 esztendős jobbátlövő kétéves szerződést köt a Szegeddel, amelyhez a nyáron csatlakozik. Maqueda 2013-ban világbajnoki címet nyert a spanyol válogatottal, 2017-ben pedig aranyérmes lett a Bajnokok Ligájában a Vardar Szkopjéval, s klubcsapatával idén is bejutott a kölni final fourba, ahol a francia Montpellier vár rájuk.

„Örömteli hírről tudok beszámolni, újabb nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező kézilabdással sikerült megegyeznünk – idézi a Szeged hivatalos honlapja Szögi Nándor operatív igazgatót. – A nyártól kétéves szerződést kötött csapatunkkal a spanyol jobbátlövő, Jorge Maqueda. Az elmúlt időszakban ellenfélként többször is járt Szegeden, így igazán nem kell bemutatnunk a világbajnok játékost. 2013-ban a Nantes, majd kétszer a Vardar színeiben csatázott ellenünk.”

A Szeged már korábban bejelentette, hogy Mirko Alilovic, Stanislav Kaspárek, Joan Canellas és Nik Henigman a nyáron érkezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik