Férfi kézi: újabb gondok – Mikler és Nagy sem utazik Dániába

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2017.05.06. 20:22
Két újabb játékosát kénytelen nélkülözni a magyar férfi kézilabda-válogatott a vasárnapi dániai Eb-selejtezőjén. Mikler Roland porckorongsérve magyarországi kezelést igényel, míg Nagy László játékára derékbántalmai miatt nem számíthat Xavi Sabaté szövetségi kapitány – írja a magyar szövetség honlapja.

Mint arról beszámoltunk, Császár Gábor családi okokból, Dzsamali Iman pedig térdsérülése miatt nem tart a csapattal Dániába, így mindössze 14 játékosra számíthat a szövetségi kapitány vasárnap este. Helyettük Borbély Ádám és Szepesi István került az utazók közé. Korábban többek között Ancsin Gábor és Nagy Kornél is sérülés miatt került ki a keretből. Mint arról beszámoltunk, Császár Gábor családi okokból, Dzsamali Iman pedig térdsérülése miatt nem tart a csapattal Dániába, így mindössze 14 játékosra számíthat a szövetségi kapitány vasárnap este. Helyettük Borbély Ádám és Szepesi István került az utazók közé. Korábban többek között Ancsin Gábor és Nagy Kornél is sérülés miatt került ki a keretből.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: BORBÉLY Ádám (Telekom Veszprém), SZÉKELY Márton (Grundfos Tatabánya)
Átlövők: BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged), BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)
Irányítók, szélsők: GYŐRI Mátyás (Balatonfüred), IVÁNCSIK Tamás (Elverum, norvég), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém) , SZEPESI István (Mezőkövesd)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Grundfos Tatabánya), VILOVSZKI Uros (Bergischer HC, német)

AZ 1. CSOPORT ÁLLÁSA
1. Dánia 3 2 1 90–68 5
2. MAGYARORSZÁG 3 2 1 77–68 5
3. Hollandia 3 1 2 76–84 2
4. Lettország 3 3 66–89 0

4. forduló, május 7., vasárnap
14.00: Hollandia–Lettország
20.30: Dánia–Magyarország (Tv:Sport1) – élőben az NSO-n!

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek