HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.10.11 17:10 Frissítve: 2018.10.11 17:36

Férfi kézi: tíz kapitányjelölt, Sabaté esélyes, magyar is a stábban

Novák András, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) főtitkára a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A végső döntést várhatóan jövő héten hozza meg az elnökség, jelenleg tíz név van a kalapban, köztük a sajtóban már felbukkanó Xavier Sabatéé. Az biztos, hogy lesz magyar szakember is a stábban.

HIRDETÉS
Sabaté is jelölt a válogatott kispadjára (Fotó: MTI, archív)

 

Mint ismert, a Telekom Veszprém után a magyar szövetségnél is megköszönték Ljubomir Vranjes munkáját, így új edzőt kell keresni a férfiválogatott kispadjára. Novák András főtitkár arról beszélt a Reggeli Startban, hogy a veszprémi események csak hab voltak a tortán.

„Már korábban is voltak arra utaló jelek, hogy ez a házasság nem működik. Vranjes más rendszerben hitt, mint amit az ország gondolt. Ettől még nem lett rosszabb edző, de ebben a környezetben nem működött.”

Novák nem látja aggasztónak a helyzetet, hiszen a válogatottnak van egy erős magja, jó a sorsolásunk a januári világbajnokságra, és bízik benne, megtalálják azt az edzőt, aki a legmegfelelőbb a feladatra.

„Az olimpiai kvalifikáció a legfontosabb, ehhez először a vébén kell sikeresnek lennünk. A megfelelő szakemberek száma véges, olyan tízre csökkent a potenciális jelöltek száma, akikből kapitány vagy segítő lehet.”

A döntés még nem született meg, a következő hét elején is lesz még elnökségi ülés, és ha minden jól alakul, utána meglehet a bejelentés. Az idő sürget, ugyanis 21-én kezdőik a következő összetartás, majd 24-én már Eb-selejtezőt játszunk.

Kérdésre válaszolva Novák megerősítette, hogy a posztot korábban betöltő Xavier Sabaté neve is a kalapban van, és erős jelöltnek számít. A nehézséget esetében az adja, hogy a lengyel Plock vezetőedzője.

„Egyértelműen illene a csapathoz, de itthon is vannak ilyen edzők. A tíz jelölt többsége egyébként magyar, és az cél is, hogy a stábban legyen magyar szakember.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.21 11:30:36

Kézilabda SIMON JÓZSEF

KEZDÉS: 17.45. A veszprémiek is szállodába vonultak egy nappal a rangadó előtt, mégpedig csapatépítő szándékkal.

2018.10.20 22:20:22

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. A csata útbaigazítást is adhat.

2018.10.14 08:41:10

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédőnek jó és rossz periódusai is voltak a meccsen, de az utolsó negyedóra egyértelmű volt.

2018.10.14 16:12:23

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar bajnok hat góllal is vezetett, végül kettővel győzött a német sztárcsapat ellen.

HIRDETÉS
HIRDETÉS