Férfi kézi: tíz kapitányjelölt, Sabaté esélyes, magyar is a stábban

Vágólapra másolva!
2018.10.11. 17:10
null
Sabaté is jelölt a válogatott kispadjára (Fotó: MTI, archív)
Novák András, a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) főtitkára a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában beszélt a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjáról. A végső döntést várhatóan jövő héten hozza meg az elnökség, jelenleg tíz név van a kalapban, köztük a sajtóban már felbukkanó Xavier Sabatéé. Az biztos, hogy lesz magyar szakember is a stábban.

Mint ismert, a Telekom Veszprém után a magyar szövetségnél is megköszönték Ljubomir Vranjes munkáját, így új edzőt kell keresni a férfiválogatott kispadjára. Novák András főtitkár arról beszélt a Reggeli Startban, hogy a veszprémi események csak hab voltak a tortán.

„Már korábban is voltak arra utaló jelek, hogy ez a házasság nem működik. Vranjes más rendszerben hitt, mint amit az ország gondolt. Ettől még nem lett rosszabb edző, de ebben a környezetben nem működött.”

Novák nem látja aggasztónak a helyzetet, hiszen a válogatottnak van egy erős magja, jó a sorsolásunk a januári világbajnokságra, és bízik benne, megtalálják azt az edzőt, aki a legmegfelelőbb a feladatra.

„Az olimpiai kvalifikáció a legfontosabb, ehhez először a vébén kell sikeresnek lennünk. A megfelelő szakemberek száma véges, olyan tízre csökkent a potenciális jelöltek száma, akikből kapitány vagy segítő lehet.”

A döntés még nem született meg, a következő hét elején is lesz még elnökségi ülés, és ha minden jól alakul, utána meglehet a bejelentés. Az idő sürget, ugyanis 21-én kezdőik a következő összetartás, majd 24-én már Eb-selejtezőt játszunk.

Kérdésre válaszolva Novák megerősítette, hogy a posztot korábban betöltő Xavier Sabaté neve is a kalapban van, és erős jelöltnek számít. A nehézséget esetében az adja, hogy a lengyel Plock vezetőedzője.

„Egyértelműen illene a csapathoz, de itthon is vannak ilyen edzők. A tíz jelölt többsége egyébként magyar, és az cél is, hogy a stábban legyen magyar szakember.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik