Férfi kézi: titkos fővárosi tervéről beszélt Mocsai Lajos

Vágólapra másolva!
2014.03.25. 08:21
Mocsai Lajos, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya nemrégiben a Magyar Érdemrend Középkeresztje a csillaggal kitüntetést vehette át. A Sport Klub Dodzsem Plusz című műsorában sok minden más mellett erről és eddig nem vázolt terveiről is beszélt a szakember, aki március 10-én ünnepelte a 60. születésnapját.

„Nagy öröm ért a kitüntetéssel. Hatvanévesen az ember összegez, és ez a megtisztelő elismerés az elmúlt harminckét év munkájának szól” – mondta Mocsai, aki egy titkos tervéről is beszélt a műsorban.

„Van egy titkos tervem, hátha itt elmondhatom, ha még van annyi idő. A kézilabda-akadémiáról kikerülő fiatal játékosokat, vagy azokat, akik a nagyobb klubokban – Szeged, Veszprém – nem jutnak szóhoz, összegyűjteném Budapesten. Csinálnék egy nemzetközi szintű, magyar játékosokból álló csapatot, amely Budapesten egy ékszerdoboz lehetne, gyöngyszeme a kézilabdázásnak. Azt szeretném, hogy legyen olyan kimenete a magyar játékosoknak, hogy egy világszintű város, világszintű háttérrel és csapattal, telt ház előtt játszhasson. És persze megmenteni a jövőt és egyben úgy az NB I-ben versenyezni, hogy közvetlenül az első osztály és a magyar válogatott utánpótlását is jelentse a csapat” – magyarázta a kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik