Férfi kézi: térdműtét miatt fél évig nem játszhat Fekete Bálint

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.02.13. 22:22
Térdműtét miatt fél évig nem kézilabdázhat Fekete Bálint, a spanyol Liberbank Cuenca magyar válogatott jobbszélsője.

A 24 éves játékos a klubcsapatában sérült meg az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság utáni első mérkőzésen. A Cuenca január 30-án a BM Huesca vendége volt a Spanyol Kupa negyeddöntőjében, és a 12. percben védekezésnél az ellenfél beállója oldalról nekiesett Fekete Bálint térdének.

A játékos elmondta, hogy már a helyszínen tartózkodó orvos keresztszalag-szakadásra gyanakodott, amit később az MRI-vizsgálat megerősített.

„A magyar szövetség azonnal felajánlotta, hogy mindenben segít, egy ideig úgy is volt, hogy otthon műtenek, de aztán a klubommal közösen azt a döntést hoztuk, hogy Toledóban legyen az operáció” – nyilatkozta Fekete, akit végül szerdán műtöttek meg.

Hozzátette, előző klubja, a MOL-Pick Szeged lehetőséget adott neki, hogy a hosszú rehabilitációt náluk végezze, így amint lehet, hazatér Magyarországra.

„A jövőm még nem dőlt el, több megkeresést is kaptam, de a Cuencának opciós joga van” – mondta a jobbszélső.

Fekete felidézte spanyol csapata kedves gesztusát: az EHF-kupában az első csoportmeccsük előtt „Animo, Balint”, vagyis ”Jobbulást, Bálint” feliratú pólóban vonultak fel a játékosok, a mérkőzés végén pedig a vezetőedzőjük azt nyilatkozta, érte nyerték meg a találkozót.

A Liberbank Cuenca a spanyol élvonal ötödik helyén áll 17 mérkőzés után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik