P. B. 2019.08.09 13:59 Frissítve: 2019.08.09 14:37

Férfi kézilabda: Tatán összeáll a Harsányi, Iváncsik páros

Klasszisok a jobb szélen: a Harsányi Gergely mellé érkező Iváncsik Tamás is a Tatai AC másodosztályú férfi kézilabdacsapatában folytatja a következő idényben.

 

Harsányi Gergely és Iváncsik Tamás Tatán is azonos poszton játszik majd, de éppen ez köti össze őket (Fotó: Szabó Miklós)

 

A Tatai AC tíz győzelemmel, egy döntetlennel és tizenegy vereséggel a hatodik helyen végzett a tizenkét csapatos NB I B Nyugati csoportjában az előző idényben. Valljuk be, ettől a hírtől még a legvérmesebb sportági drukkerek közül is csak kevesek dobják le a láncot.

Az viszont már jóval figyelemre méltóbb fejlemény és információ, hogy a tataiak adták a Nyugati csoport gólkirályát Harsányi Gergely személyében. A korábbi 179-szeres válogatott, 38 éves jobbszélső tavaly májusban fejezte be pályafutását a profik között, azóta főként a civil életére koncentrál, a pécsi egyetem orvosi karán a sport és a genetika összefüggéseiről készített doktori disszertációt, de az állandó mozgásról sem mondott le. Így került a tatai csapathoz, amelynek igazi vezére volt, az elmúlt idényben a gólkirályi címet is megszerezte 21 találkozón lőtt 134 góllal. A szélső mindössze egy találkozót hagyott ki az előző bajnokságban, és meccsenként 40-50 percet volt a pályán.

HARSÁNYI Gergely, a TAC jobbszélsője: „Amikor tavaly abbahagytam az élsportot, az volt a célom, hogy egy kicsit még élvezzem a játékot a munka mellett. Néhány edzéssel és meccsel kiegyensúlyozottnak érzem magam, és egy évet még biztosan itt játszom. Nagy öröm volt már a tavalyi felkészüléstől kezdve, hogy több csapattársam kikérte a véleményemet, elfogadta a javaslataimat, sokat beépített a játékába. A legnagyobb siker és öröm, hogy sok fiatal hajlandó tanulni, időt, energiát áldozni a fejlődésre, hogy még jobb játékos legyen.”

A TAC edzője a korábbi 108-szoros válogatott Sibalin Jakab, aki a Tatabánya NB I-es együttesénél Vladan Matics vezetőedző segítője is, és aki a jobb szélen ősztől a szerződését meghosszabbító Harsányi mellett egy másik korábbi válogatott „finom kezűre” is számíthat: a 36 éves, korábbi 117-szeres válogatott Iváncsik Tamás is Tatára igazolt.

„Január óta nem játszottam, nagyon hiányzott már a kézilabda – mondta a klub közösségi oldalán a korábban a Veszprémet is erősítő, Norvégiában és Romániában is légióskodó Iváncsik Tamás. – Felhívtam Harsányi Gergely barátomat és megkérdeztem, hogy érzi magát Tatán, milyen benyomásokat szerzett, és szerinte lenne-e lehetőség arra, hogy én is odaigazoljak. Vele annak ellenére vagy éppen azért vagyunk jó barátok, mert azonos poszton játszottunk. A Tatai AC mindig szimpatikus csapat volt nekem, Geri is csupa jókat mondott a társaságról. Nem álmaim vannak, hanem céljaim – ennek megfelelően állok a tatai kihíváshoz is. Hiszek benne, ha a sérülések elkerülik a csapatot, ott lehetünk a dobogó közelében, sőt, szerintem az éremszerzés is benne van az együttesben.”

Iváncsiknak fontos volt az edző személye, a szélső szerint Sibalin garanciát jelent a minőségi munkára. A szélső szintén dolgozik a játék mellett, C-licences szakedző, az utánpótlásban igyekszik átadni a tudását a fiataloknak. Ezenkívül második éve nyári kézilabdatábort szervez Győrben Görbicz Anitával – idén júliusban négy országból 156 ifjú tehetség pallérozódott a két klasszis keze alatt.

„Kellenek a példaképek, akikre a fiatalok felnézhetnek, akiktől tanulhatnak – folytatta Iváncsik Tamás. – Ha csak egy kicsit is hozzá tudok járulni egy-egy tehetség fejlődéséhez, már megérte. Szerencsére Harsányi Gergellyel ebben is össze tudunk fogni a tatai csapatnál, tudjuk, érezzük a feladat megtisztelő súlyát.”

2020.02.23 18:08:06

Kézilabda B. L.

A franciák a 45. percben néggyel mentek, az utolsó másodpercekben az egálért támadtak, de Kiss védett.

2020.02.23 15:10:55

Kézilabda H. D.

David Davis csapata az utolsó kör eredményeitől függetlenül biztosította a második helyét a csoportban.

2020.02.21 10:35:48

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Elek Gábor csapata túl sokat hibázott, a vereséggel biztosan lemondhat a BL-negyeddöntőbe jutásról.

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.

2020.02.19 14:39:20

Kézilabda T. D.

Juan Carlos Pastor csapata sok hibával, enerváltan játszott, így simán kikapott Németországban.