Férfi kézi: szinte biztos, hogy bővül a SEHA-liga mezőnye

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.11. 19:05
Mihajlo Mihajlovszki, a zágrábi központú SEHA-liga (South East Handball Association) elnöke az újvidéki négyes döntő sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy jövőre 12 csapatosra bővülhet a bajnokság, amely iránt nagy az érdeklődés.

„Boldogok vagyunk, hogy ilyen nehéz a helyzetünk, amikor arról döntünk, ki csatlakozzon a ligához, ugyanis nagy az érdeklődés. A végleges formátum, és a résztvevők névsora június 15-én válhat hivatalossá. Több szempontunk is van, mi alapján választunk: a csapat erősségén kívül minimum 2-3 ezer fős csarnokkal kell rendelkeznie, valamint a meccsei felének televíziósnak kell lennie. 99.9 százalékig biztosak vagyunk benne, hogy 12 csapat lesz a következő szezonban, a szlovénok és a magyarok is érdeklődnek" – mondta a már a Gazprom által szponzorált liga elnöke, hozzátéve, hogy valószínűleg lesz kieső a következő idényben.

Mint ismert, magyar részről a Veszprém és a Szeged, míg a szlovénoktól a Velenje és a Celje esélyes a csatlakozásra.

A SEHA-liga idei mezőnye: Partizan Beograd (szerb), Vojvodina (szerb), CO Zagreb (horvát), Nexe (horvát), Lovcsen (montenegrói), Borac (bosnyák), Breszt Meskov (fehérorosz), Tatran Presov (szlovák), Metalurg (macedón), Vardar Szkopje (macedón)

Az elődöntőben a CO Zagreb a Vardarral, a Presov a Breszttel találkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik