MTI 2020.09.25 15:54

Férfi kézi: Széles Ákos úgy érzi, hazatért Lipcsébe

A német élvonalban szereplő SC DHfK Leipzig nyáron igazolt magyar kézilabdázója, Széles Ákos úgy érzi, hazatért Lipcsébe.

 

„Én ide kvázi hazajöttem, hiszen már játszottam itt. Az a nagy nyomás, amit az új környezet jelent, nincs rajtam” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán az irányítóként, illetve bal- és jobbátlövőként is bevethető Széles, aki októberben ünnepli majd huszadik születésnapját.

A játékos korábban másfél évig élt Lipcsében, ahova nemcsak a minőségi kézilabda-utánpótlás miatt, hanem tanulmányi okokból is költözött. Tavaly átmenetileg hazatért, majd idén nyáron, immár profi szerződéssel ismét az SC DHfK Leipzig játékosa lett.

„Nagyon jól beilleszkedtem, az izgalmakon túlestem, hiszen ifjúsági koromban már játszottam itt. Úgy tértem vissza, hogy mindenkit ismertem a felnőtt csapatban.”

Hozzátette, a koronavírus-járvány miatt élete eddigi leghosszabb alapozása áll mögötte, amelyet márciusban kezdett, és már nagyon kíváncsian várja, a jövő héten, a Bundesliga első fordulójában megmutatkozik-e az elmúlt öt hónap munkája.

„Amikor Magyarországon azt mondjuk, csapat, akkor arra gondolunk, hogy egyszerre csinálunk mindent, ugyanazt csináljuk, és ugyanaz a póló van rajtunk. Az a benyomásom, ha itt azt mondjuk, csapat, akkor arra gondolunk, hogy mi egy célért küzdünk” – beszélt a magyar és a német kézilabda közötti legnagyobb különbségről.

Széles közölte, csapatuk célja a legjobb hat-hét közé kerülés a bajnokságban, ő pedig azt szeretné, ha minél többet játszhatna a Bundesligában.

Hangsúlyozta, az edzéseken is a lehető legjobbat akarja kihozni magából, mert minden alkalommal meg kell küzdenie a saját posztján lévő csapattársaival.

2020.10.20 23:28:17

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

NS-VÉLEMÉNY. Vezetőedzőként valószínűleg túl nagy volt a kihívás.

2020.10.18 15:31:11

Kézilabda R. Gy.

Sokáig tartotta a lépést a CSM-mel a Fradi, de végül hat góllal nyertek a hazaiak.

2020.10.17 16:58:00

Kézilabda RUSZNÁK GYÖRGY

A második félidőben a Valcea tehetetlen volt a kiváló győri támadásokkal szemben.

2020.10.15 20:06:49

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Győzhetett volna a magyar csapat, de a kevesebbet hibázó Porto zsebelte be a két pontot.

2020.10.14 17:56:27

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Örömjáték: biztos sikerrel hangolt a Telekom Veszprém a Barcelona elleni csoportrangadóra.