Férfi kézi: Szegedre tart a brazil válogatott oszlopa?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.14. 18:23
null
Thiagus Petrus Goncalves dos Santos (labdával) a La Rioja mezében (Fotó: cbclogrono.com)
Thiagus Petrus Goncalves dos Santos, a spanyol Naturhouse La Rioja férfi kézilabdacsapatának brazil balátlövője a nyártól a Mol-Pick Szeged játékosa lehet – írja a hetmeteres.com spanyol lapértesülésekre hivatkozva.

 

Thiagus Petrus Goncalves dos Santos 2012-ben igazolt a La Riojához, amelynek színeiben a Bajnokok Ligája mostani idényében nyolc mérkőzésen 29 gólt dobott, a Veszprém elleni nyolcaddöntőt sérülés miatt kihagyta.

A 26 éves, 198 cm magas balátlövő az idei világbajnokságon 3 óra 25 percet töltött a pályán, ezzel a brazil válogatott második legtöbbet foglalkoztatott játékosa volt. Nemcsak támadásban, védekezésben is lehet rá számítani, a klubjában és a nemzeti csapatban is hármas védőként szerepel. A katari világbajnokságon 36 lövésből 19 gólt szerzett (hétméterest nem lőtt), és ötször kapott kétperces kiállítást.

A spanyol élvonalbeli bajnokság 2014–2015-ös szezonjában 13 találkozón 35-ször volt eredményes.

Thiagus Petrus Goncalves dos Santos helyi lapértesülések szerint nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését, és a nyártól a Szegedben folytatja pályafutását. Niko Mindegía után ő lehet a második játékos, aki a La Riojától a Tisza-parti gárdához igazol.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik