HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.01.22 12:12 Frissítve: 2014.12.21 01:29

Férfi kézi: Sulc Katarba igazolt, bosnyák pótlás Szegeden

Frantisek Sulc, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának szlovák válogatott játékosa másfél éves szerződést kötött a katari Lekhwiya Sport Clubbal. A kétszeres magyar bajnok a távozó irányító-átlövő helyére a bosnyák válogatott Nikola Prcét szerződtette, akivel az idény végéig kötött megállapodást.

Sulc Szegedről Katarba igazolt (Fotó: Fuszek Gábor)

„Kedvező ajánlatot kaptam Katarból, s mivel a pályafutásom vége felé járok, igent mondtam az invitálásra. Külön köszönöm a Pick Szeged vezetőségének, hogy elengedett, nem gördített akadályt a távozásom elé. Csodás három és fél évet töltöttem el Szegeden. Életem legjobb csapatában kézilabdázhattam. Olyan közegben, olyan csodás közönség előtt, amit sohasem feledek. A szurkolók szeretetét örökre a szívembe zárom, Szegedre gondolva mindig a szép és a jó jut majd eszembe. Itt született a fiam, Matteo, ezért is marad még kedvesebb a város. A hétvégén már utazom, jelentkeznem kell az új csapatomban – nyilatkozta Frantisek Sulc a klub hivatalos honlapjának.

„Bennünket is váratlanul ért Sulc bejelentése, de elfogadtuk az indokait, így elengedtük őt. Sokat tett a Pick Szegedért, egy igazi példakép volt. Mindent köszönünk neki, egy nagyszerű sportembert ismerhettünk meg benne. Az élet nem áll meg, lépnünk kellett, így az idény végéig szerződtettük a helyére Nikola Prcét. A bosnyák válogatott átlövő harminchárom éves, kétszáz centiméter magas. A világbajnoki selejtezőkön játszott hazája válogatottjában. Az ősszel Németországban szerepelt, jelenleg szabadon igazolható volt. Nagyon bízunk benne, hogy gyorsan megy majd neki a beilleszkedés, és rutinjával hasznos tagja lesz a csapatnak” – nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

Prce az 1997–1998-as idényben játszott Zágrábban, majd a Metkovicban, ezután 2001-től 2006-ig a Ljubuskiban. Szerepelt Ausztriában (Bregenz), majd a spanyol Leónban (2009–2010). Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője innen ismeri az átlövőt. A Ljubuskiban a veszprémi Terzic, a Metkovicban az egykori magyar válogatott Zsigmond György, a Leónban pedig a veszprémi Mirko Alilovic is a csapattársa volt. Nikola Prce csütörtöktől már a Pick Szeged együttesével készül, szerdán a kötelező orvosi vizsgálaton esik át.

2019.02.17 16:40:25

Kézilabda nemzetisport.hu

Az ukrán csapat 14–9-re is vezetett az első félidőben • Bánhidi lőtte az 5000. szegedi BL-gólt.

2019.02.16 17:16:14

Kézilabda nemzetisport.hu

A félidőben még ötgólos hátrányban lévő magyar csapat már a 2. helyen áll a csoportjában.

2019.02.12 22:45:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Egyre inkább felülkerekednek az észérvek.

2019.02.12 22:42:52

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL.Ettől még szinte mindennap a fekete márványból készült síremlékhez vezet Petre Cozma útja, amelyet a Veszprém állíttatott egykori játékosa emlékére. …A Pipera temetőben valamennyi látogató előre köszön, aki nem ismeri személyesen, annak is ismerős valahonnan.

2019.02.10 14:15:18

Kézilabda nemzetisport.hu

A Flensburg kikapott Ukrajnában, így a Szeged a második helynél nem végezhet hátrébb.