nemzetisport.hu 2014.01.22 12:12 Frissítve: 2014.12.21 01:29

Férfi kézi: Sulc Katarba igazolt, bosnyák pótlás Szegeden

Frantisek Sulc, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának szlovák válogatott játékosa másfél éves szerződést kötött a katari Lekhwiya Sport Clubbal. A kétszeres magyar bajnok a távozó irányító-átlövő helyére a bosnyák válogatott Nikola Prcét szerződtette, akivel az idény végéig kötött megállapodást.

Sulc Szegedről Katarba igazolt (Fotó: Fuszek Gábor)

„Kedvező ajánlatot kaptam Katarból, s mivel a pályafutásom vége felé járok, igent mondtam az invitálásra. Külön köszönöm a Pick Szeged vezetőségének, hogy elengedett, nem gördített akadályt a távozásom elé. Csodás három és fél évet töltöttem el Szegeden. Életem legjobb csapatában kézilabdázhattam. Olyan közegben, olyan csodás közönség előtt, amit sohasem feledek. A szurkolók szeretetét örökre a szívembe zárom, Szegedre gondolva mindig a szép és a jó jut majd eszembe. Itt született a fiam, Matteo, ezért is marad még kedvesebb a város. A hétvégén már utazom, jelentkeznem kell az új csapatomban – nyilatkozta Frantisek Sulc a klub hivatalos honlapjának.

„Bennünket is váratlanul ért Sulc bejelentése, de elfogadtuk az indokait, így elengedtük őt. Sokat tett a Pick Szegedért, egy igazi példakép volt. Mindent köszönünk neki, egy nagyszerű sportembert ismerhettünk meg benne. Az élet nem áll meg, lépnünk kellett, így az idény végéig szerződtettük a helyére Nikola Prcét. A bosnyák válogatott átlövő harminchárom éves, kétszáz centiméter magas. A világbajnoki selejtezőkön játszott hazája válogatottjában. Az ősszel Németországban szerepelt, jelenleg szabadon igazolható volt. Nagyon bízunk benne, hogy gyorsan megy majd neki a beilleszkedés, és rutinjával hasznos tagja lesz a csapatnak” – nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

Prce az 1997–1998-as idényben játszott Zágrábban, majd a Metkovicban, ezután 2001-től 2006-ig a Ljubuskiban. Szerepelt Ausztriában (Bregenz), majd a spanyol Leónban (2009–2010). Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője innen ismeri az átlövőt. A Ljubuskiban a veszprémi Terzic, a Metkovicban az egykori magyar válogatott Zsigmond György, a Leónban pedig a veszprémi Mirko Alilovic is a csapattársa volt. Nikola Prce csütörtöktől már a Pick Szeged együttesével készül, szerdán a kötelező orvosi vizsgálaton esik át.

2019.12.11 04:14:17

Kézilabda PAPP BÁLINT

A szövetségi kapitánynak is van miből okulnia; csak szélről nem lehet meccseket nyerni.

2019.12.11 06:56:18

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto), HATÁR DÁVID (Budapest), RUSZNÁK GYÖRGY (Budapest)

Norvég–spanyol és orosz–holland elődöntőt rendeznek a női kézilabda-világbajnokságon.

2019.12.10 23:13:21

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Ami azonban nincs, vagy legalábbis a hatékony verzióját még nem vettük észre: a számonkérés. Számonkérés az egyesületi munkáról, a tehetséggondozásról, a befektetett tőke és munka megtérüléséről.

2019.12.10 08:13:28

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT (Kumamoto)

INTERJÚ. A női kéziválogatott kapitánya a sok cseréről, a nyomásról és a saját helyzetéről is beszélt.

2019.12.09 22:35:08

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A kumamotói női kézilabda vb-n már csak azért szoríthatunk, hogy mások kiharcolják nekünk az olimpiai selejtező elérését, és ha meglesz, onnantól fel kell építeni jövő tavaszra a válogatottat.