MTI 2018.01.30 12:54 Frissítve: 2018.01.30 13:11

Férfi kézi: Sterbik Árpádnak hiányzik minden elvesztett cím

Sterbik Árpádnak beugróként nem voltak nagy elvárásai önmagával szemben a férfi kézilabda Európa-bajnokságon, ennek ellenére a győztes spanyol válogatott vajdasági születésű kapusát a döntő legjobbjának (MVP) választották.

 

Volt egy kis ünneplésünk a döntő után, de jönnek sorra a klubmérkőzések, holnap reggel már hajnali négykor Bresztbe indulunk egy SEHA-liga-meccsre" – nyilatkozta Sterbik Árpád az M4 Sport Sportreggeli című műsorában kedden.

A Bajnokok Ligája-címvédő macedón Vardar Szkopje kapusa hozzátette: az Eb-győztes spanyol válogatott hazatérő játékosait „királyoknak kijáró fogadtatásban" részesítették, de neki nem fért bele az idejébe, hogy a horvátországi kontinensbajnokságról Spanyolország érintésével jusson el Macedóniába.

A 38 éves kézilabdázó kifejtette: nem mondta le a válogatottságot, csupán jelezte, hogy az egy hónapos távollét a családjától, valamint a sok nehéz mérkőzés már megterhelő számára, viszont probléma esetén számíthatnak rá. A spanyol válogatottnak Gonzalo Pérez de Vargas sérülése miatt az Eb végjátékában szüksége volt Sterbikre: a hálóőr csütörtök este csatlakozott a kerethez, pénteken a franciák elleni elődöntőben védett három büntetőt, a svédek elleni fináléban pedig bravúrok sorát mutatta be, és döntő érdemeket szerzett a győzelemben.

Nehéz belecsöppenni egy Európa-bajnokságba úgy, hogy nem voltál a csapattal, a klubomban pedig esélyünk sem volt normális edzéseket tartani, mert majdnem minden edzőnk és játékosunk az Eb-n tartózkodott" – folytatta Sterbik.

Elárulta: nem gondolt arra, hogy ő nyeri majd meg a kontinensbajnokságot a spanyoloknak, miután saját magával szemben nem voltak nagy elvárásai, csupán igyekezett segíteni, „egy kicsit hozzátenni az egészhez".

A rutinos sportoló elmondta, minden éremnek és sikernek nagyon örül, viszont hiányzik neki „minden érem, BL és bajnokság", amelyet karrierje során elveszített.

Ezért is mondom mindig a többieknek, és most is így tettem a döntő előtt, hogy ki kell használni minden alkalmat, mert ki tudja, mikor kerülünk oda ismét egy fináléba" – hangsúlyozta a kézilabdázó.

A vajdasági Adáról származó játékos a jugoszláv válogatottal 1999-ben és 2001-ben világbajnoki bronzérmes volt, 2008 óta azonban a spanyol nemzeti csapatban szerepel, amellyel 2013-ban világbajnok, 2011-ben bronzérmes, 2016-ban pedig Európa-bajnoki döntős volt. Sterbik Árpád – aki nyártól a Telekom Veszprém játékosa lesz – klubjaival négyszer nyerte meg a Bajnokok Ligáját.

2019.04.14 21:27:38

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Veszprémben egyből három üzenetet is megfogalmaznak, a #WeAreVeszprem, a #HandballCity és az #AllReds is egyértelmű, de a Szeged esetében sem kell túl sokat gondolkodni azon, hogy mit takar a #kékek vagy a #csakelőre.

2019.04.14 15:19:04

Kézilabda nemzetisport.hu

A mieink ötgólos hátrányban voltak az 50. percben • Lékai Máté keze nem remegett meg.

2019.04.13 16:55:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédő győri csapat hazai pályán tizenkét góllal győzte le a dán Odensét.

2019.04.13 14:34:35

Kézilabda nemzetisport.hu

Az Ambros Martín által irányított Rosztov-Don összesítésben 14 góllal volt jobb a negyeddöntőben.