PUSZTAI VIOLA
PUSZTAI VIOLA
2020.01.29 17:28

Férfi kézi: Rengeteg a pozitívum, nagy töltetet adott az Eb – Győri Mátyás

Igazi kézilabdaláz tört ki Magyarországon, amelyet férfiválogatottunk várakozáson felüli Európa-bajnoki teljesítménye váltott ki. Nagy László szerint saját maguknak tették magasra a mércét, míg Győri Mátyás arról beszélt az NSO Tv-nek, hogy mennyi mindent adott neki élete első világversenye. 

„Hallottuk Malmőben is, hogy kézilabdaláz tört ki itthon, de az olyan történetek nem jutottak el hozzánk, hogy egy bevásárlóközpontban egy telefon köré gyűlve nézték az emberek a meccsünket. Nincs olyan sportoló, akinek ez ne esne jól mondta Győri Mátyás, akire élete első világversenyén mindjárt első számú irányítóként számított a szakmai stáb. – Sokkal több lettem az Eb után. Rengeteg új dolgot tapasztaltam, rengeteg pozitívum van most a lelkemben. Bebizonyítottuk ezzel a fiatal csapattal, hogy igenis képesek vagyunk nagy dolgokra, amiből muszáj tovább építkezni. Én nem is akarom elengedni ezeket a dolgokat, a bajnokság hátralévő részében, illetve az EHF-kupában szeretném továbbvinni. Hatalmas élmény volt, nagy töltetet adott.” 

Nagy László arról beszélt, hogy saját maguknak tették magasra a mércét, és már nagyon várja az újabb kihívásokat. Emellett videónkban szóba kerül, hogy az irányítóposztra hirtelen túljelentkezés lett, és hogy meddig számíthat még a válogatott az Eb-n kiemelkedően védő Mikler Rolandra, van-e mögötte utánpótlás.

Természetesen szót ejtünk a magyar, szlovák közös rendezésű  2022-es Európa-bajnokságról is, amellyel kapcsolatban Győri reméli, hogy még nagyobb csodát tesznek.

2020.02.25 13:28:44

Kézilabda B. L.

A négy legeredményesebb játékosuk nélkül érkező vendégek 11 gólos vereséget szenvedtek.

2020.02.23 18:08:06

Kézilabda B. L.

A franciák a 45. percben néggyel mentek, az utolsó másodpercekben az egálért támadtak, de Kiss védett.

2020.02.23 15:10:55

Kézilabda H. D.

David Davis csapata az utolsó kör eredményeitől függetlenül biztosította a második helyét a csoportban.

2020.02.21 10:35:48

Kézilabda BACSKAI JÁNOS

Elek Gábor csapata túl sokat hibázott, a vereséggel biztosan lemondhat a BL-negyeddöntőbe jutásról.

2020.02.17 18:54:47

Kézilabda CSINTA SAMU

A kézilabdázás állócsillagát horrorsérülések hátráltatták – és a mieink ellen rendre remekel.