Férfi kézi: olimpiai bajnokot csábít a Veszprém – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.12. 18:17
null
William Accambray a brazilok elleni vb-meccsen (Fotó: AFP)
A Telekom Veszprém kivetette a hálóját a 2012-ben olimpiai bajnoki címet szerző William Accambray-re, a PSG kézilabdázójára – írja a L'Équipe francia sportnapilap.

 

„Valóban történtek megkeresések. Veszprémből vagy máshonnan… Egy biztos: olyan csapatban szeretnék játszani, amelyik tényező a Bajnokok Ligájában” – mondta sejtelmesen William Accambray a francia sportnapilapnak, hozzátéve: pillanatnyilag csak a világbajnokságra összpontosít, a jövője ezekben a napokban nem foglalkoztatja.

Az olimpiai (2012), világ- (2011, 2015) és Európa-bajnok (2014) Accambray párizsi szerződése nyáron lejár, és az L'Équipe cikke egyedül a Veszprémet nevezi meg a játékos állítólagos csábítói közül.

A 28 éves balátlövő 2014-ben került a Montpellier-ből a PSG-be, ám a jobb térdében 2015 áprilisában keletkezett keresztszalag-szakadás megkeserítette fővárosi időszakát: hosszú időt ki kellett hagynia, később nem jutott annyi játéklehetőséghez, amennyiben reménykedett – és végül lemaradt a tavalyi riói olimpiáról is.

Accambray örül, hogy a most zajló hazai rendezésű vb-re sikerült visszaverekednie magát a válogatottba, és noha posztján nem ő az első számú játékos, Timothey N'Guestan sérülése miatt a vártnál nagyobb szerep juthat neki a tornán.

Mint beszámoltunk róla, a házigazda franciák 31–16-ra legyőzték Brazíliát a világbajnokság szerda esti nyitómérkőzésén; Accambray egy gólt szerzett.

L'Équipe-részlet a veszprémi szálról
L'Équipe-részlet a veszprémi szálról

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik