Férfi kézi: Nilssonnak elege van már az agyrázkódásokból

Vágólapra másolva!
2015.11.18. 14:34
Visszatérésre készül az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapatába, és már a szombati, Celje elleni BL-erőpróbán játszani szeretne Andreas Nilsson, aki a svéd válogatott tagjaként az Oroszország elleni november 5-i mérkőzés 20. másodpercében szenvedett agyrázkódást.

„A meccs éppen hogy csak elkezdődött, amikor számomra azonnal be is fejeződött. Az oroszok támadtak, én a védőfalban álltam, amikor kaptam a fejemre egy hatalmas ütést, de hogy aztán mi történt velem, arra már nem emlékszem. Később tudtam meg, hogy az óriási elánnal érkező Szergej Gorbok ütött le, de nem szándékosan, mert a kapura lövés után akaratlanul tovább lendült a karja. Állítólag úgy zuhantam a földre, mint akit letaglóztak. Százhúsz kilós vagyok, és kemény gyerek, de ez nekem is sok volt" – mondta a 25 esztendős játékos, a Veszprém első svéd légiósa a Telekom Sporthír Szolgálatnak. hogy aztán mi történt velem, arra már nem emlékszem. Később tudtam meg, hogy az óriási elánnal érkező Szergej Gorbok ütött le, de nem szándékosan, mert a kapura lövés után akaratlanul tovább lendült a karja. Állítólag úgy zuhantam a földre, mint akit letaglóztak. Százhúsz kilós vagyok, és kemény gyerek, de ez nekem is sok volt" – mondta a 25 esztendős játékos, a Veszprém első svéd légiósa a Telekom Sporthír Szolgálatnak.

A svéd válogatott csapatorvosa rosszat sejthetett, mert a találkozó után azonnal arról beszélt, hogy a sérülés Nilsson pályafutásának végét is jelentheti. „Súlyos memóriazavarok és koncentrációs problémák léphetnek fel a játékosnál, ezen felül még visszatérő erős fejfájás is zavarhatja, többek között azért is, mert nem ez az első ilyen esete" – ez volt az orvos kendőzetlenül pesszimista előrejelzése. A dolgok mai állása szerint viszont egyre több az esély arra, hogy a svéd beállós ott lehet a szlovén Celje elleni szombati BL-mérkőzésen. Mint ismert, múlt vasárnap a magyar bajnokcsapat egyszer már három góllal legyőzte Lékai, Marguc és Sliskovic egykori együttesét.

„Amikor magamhoz tértem, fogalmam sem volt arról, hogy mi történt velem, viszont nagyon fájt a fejem. A kórházban azt mondták, hogy pihenjek, ne mozogjak és maradjak a szüleim lakásában. Akik persze rémültek voltak, és nagyon féltettek. Nem csoda, hiszen ez volt a hatodik ilyen sportbalesetem. Nagyon elegem van már az agyrázkódásokból, és abból, hogy állandóan a fejemet találják el" – mondta bosszúsan a Hamburggal 2013-ban BL-győztes kézilabdázó.

Óvatos előkészületek után Nilsson nemrégiben egyszer már játékra jelentkezett, de akkor kénytelen volt belátni, hogy egy ideig még várnia kell. Most már felkészültebbnek érzi magát a visszatérésre, és azt reméli, hogy több meccset nem kell kihagynia. A maga érzéseire hagyatkozva szeretné kimondani a pénteki edzés után, hogy Javier Sabaté edző biztosan számíthat-e rá, mert csak úgy van igazán értelme a visszatérésének.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik