Férfi kézi: „Nem ötmillió eurón múlik a Veszprém BL-győzelme”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.30. 19:01
Kálomista Gábor, az MKB-MVM Veszprém társelnöke, a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, a Veszprém képes arra, hogy megnyerje a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját annak ellenére is, hogy a négyes döntő másik három csapata nagyobb költségvetéssel dolgozik.

Kálomista Gábor elmondta, 2012-ben ötéves tervet dolgoztak ki, első évben az volt a cél, hogy megpróbáljanak bejutni a négyes döntőbe, a második évben a final four-részvétel, míg a harmadik évben egy újabb előrelépés a cél.

„Ez a csapat most képes lehet arra, hogy megnyerje a final fourt, csalódott leszek, ha nem nyerjük meg, de megyünk tovább, ha így történik, majd megnyerjük jövőre. Ez a csapat Final Fourt nyer előbb-utóbb!” – mondta a Sport TV Mai helyzet című műsorában.

A társelnök szerint a Veszprém mellett szól, hogy jó csapattá érett a társaság, már nem tapasztalatlanul érkezik Kölnbe, és vélhetően sok ezer veszprémi és magyar szurkoló lesz a helyszínen, ellene pedig az szól, hogy Németországban van a négyes döntő. Az elődöntőben egy igazi sztárcsapat, a Kiel lesz az ellenfél, amellyel az elnök szerint versenyben van a Veszprém, és akinek ilyen céljai vannak, mint a magyar csapatnak, mindegy, ki az ellenfele.

„Én személy szerint örülök a Kielnek. Ismerjük, az edzőnk fel tud készülni belőle, egyre jobban meccsel, egyre jobban látja az ellenfelet. Bízom benne, hogy meg tudjuk verni a Kielt.”

A négyes döntőben a Kiel és a Veszprém mellett a Barcelona és a Kielce vesz részt, a három másik csapat nagyobb költségvetéssel dolgozik.

„A Kielnek 11-12 millió eurós a költségvetése tudomásom szerint, a Barcelona is 10-11 millióval gazdálkodik, a Kielce szerintem olyan 8-9 millióval, de pontos számokat azért nem tudunk, mi 5.5-6 millióval – vázolta Kálomista Gábor a négy klub anyagi hátterét. A klubvezető válaszolt arra a kérdésre is, hogy a Veszprém mit tudna megvalósítani, ha a Kiel költségvetésével dolgozhatna. – Én nem hiszem, hogy ötmillió euró kellene még ebbe a Veszprémbe. Nyilvánvalóan minden pénzt el lehet költeni bizonyos szempontok szerint, én azt gondolom, hogy még egy kicsit növelni kell a költségvetésünket, dolgozunk is rajta, de mint látjuk, ez a költségvetés elég arra évek óta, hogy a világ élmezőnyéhez tartozzunk. Tudunk is olyan játékosokat igazolni még, akik meghatározói a világ kézilabdasportjának.”

„Itt nem csak a pénzről szól a dolog. Szeretnek idejönni a játékosok, jó a hírünk a világban. Amikor idejön egy Christian Zeitz vagy egy Pálmarsson, aki épp itt volt a héten, kiválasztotta, hogy hol lakik majd, nekünk is jó érzés azt mondani, hogy nagyon szívesen jön Magyarországra, nagyon szívesen játszik Veszprémben, mert csupa jót hallott róla. Ez sokat jelent. A játékosok sokkal több pénzért igazolnak mondjuk Szkopjéba, vagy nézzük Bresztet, milyen pénzeket kínál játékosoknak, hogy oda igazoljanak, de inkább idejönnek Magyarországra, ha választhatnak. Jól érzik magukat, jó a társaság, szeretnek itt lenni. Ez azért sokat hozzátesz” – árulta el a klubvezető, mi az egyik dolog, amivel lehet pótolni a büdzsébeli különbséget.

Emellett az is fontos, hogy más szisztémában gondolkoznak.

„Szeretnénk hosszú ideig együtt tartani a csapatot, az úgynevezett idősebb sor helyett most egy fiatal sor épül, ami szerintem évekig meghatározója lehet a nemzetközi kézilabdának. Itt ilyen 24-25-26 éves játékosokról beszélünk, akik most a Veszprém második sora, de előtt-utóbb ők kerülnek előre. Ezzel lehet egy kicsit csökkenteni a költségeket, és hogy olyan játékosokat vásárolunk meg, akikre tényleg számítunk, tehát nem olyan hosszú a keretünk, mint a többi csapaté.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik