nemzetisport.hu 2016.02.15 07:33 Frissítve: 2016.02.15 16:18

Férfi kézi NB I: „Ütöttek, akit értek, a nők sikítva menekültek”

A férfi kézilabda NB I-ben múlt héten  játszott PLER–Komló (23–20) mérkőzés után verőlegények támadtak a vendégek drukkereire – írja vasárnap esti beszámolójában a bama.hu.

 

A komlói szurkolók a meccs közben (Fotó: bama.hu)
 A PLER KÖZLEMÉNYE

 

„Pénteken rendkívül fontos két pontot szerzett a PLER azáltal, hogy hazai pályán legyőzte a Komló csapatát a 21. fordulóban. Sajnálattal vesszük, hogy ezt a győzelmet negatív indulatok árnyékolják be.
A PLER-Budapest csapata és vezetősége élesen elhatárolódik minden nemű - verbális és fizikai - erőszaktól, mind a pályán, mind azon kívül. Klubunk szurkolóit zömében családok és barátok teszik ki, rengeteg gyerek és fiatal sportoló telíti meg a lelátónkat minden hazai mérkőzésen. Éppen ezért tisztelettel megkérjük minden ellenfelünk szurkolótáborát, tartsa ezt szem előtt, mikor hozzánk "vendégségbe" érkezik, s viselkedésével olyan példát mutasson, amellyel saját gyermekeit, utánpótlását is megilletné. Klubunk mélyen elítéli a gyűlöletre vagy fizikai erőszakra buzdító verbális kommunikációt is, csakúgy, mint az egymás és sportolóink testi épségét veszélyeztető megnyilvánulásokat.
Sajnálattal értesültünk arról is, hogy a komlói szimpatizánsok a mérkőzés lefújását követően őket ért erőszakos incidensről számoltak be, melynek kivizsgálását természetesen azonnal, még a helyszínen megkezdtük.
Hatalmas köszönettel tartozunk a PLER szurkolótáborának, akik ezúttal is rendkívül tisztességesen buzdították a csapatot e fontos győzelem elérése érdekében.
A PLER-Budapest nyomatékosan kiáll a fair play szelleme mellett, s megkér minden, a klub hivatalos eseményein bármilyen minőségben részt vevő személyt, hogy ugyanerre törekedjen.
Hisszük, hogy az erőszak és a gyűlöletkeltés nem méltó a kézilabda sportág értékrendjéhez” – fogalmaz a pestszentlőrinci klub közleménye.

A bama.hu szerint a hazai rendezők a mérkőzés alatt segítséget kértek a rend fenntartásához a vendégszektornál. Az oldal azt írja, a vészkijárat környékén „verőlegények" jelentek meg, akiken semmiféle megkülönböztető mellény nem volt. A biztonságiak a meccs után nem engedték a komlóiakat arra távozni, ahol bejöttek, hanem a vészkijárat felé terelték őket.

„Beszorítottak minket egy szűk helyre, s ütöttek mindenkit, akit értek – mondta Szolnoki Richárd, aki a komlói szurkolók számára az utat szervezte a klubbal karöltve. – Huszonnyolc éve járok sporteseményekre, ilyen alattomos módszerrel még sehol sem találkoztam. A nők sikítva menekültek, volt, akinek az álla repedt fel, mások egy szép tiplit kaptak. A történtek után húsz percig vártunk rendőrségi intézkedésre, de nem történt semmi.”

A komlói együttes vezetősége is ott volt a bajnokin, és nem nem akarják szó nélkül hagyni az esetet.

„Nem hagyjuk annyiban, hiszen én is jelen voltam, láttam, mi történt – mondta Szigeti Szabolcs ügyvezető igazgató. – Kersch Ferencet, a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkárhelyettesét már tájékoztattam, kivizsgálást ígért, azt kérve, hogy minden, rendelkezésünkre álló anyagot, fotókat, orvosi jelentéseket, videókat mellékeljünk. Hétfőn megtesszük, panasszal élünk, mert fel vagyunk háborodva, s elítéljük azt, ami történt!”

A PLER a Facebook-oldalára kitett közleményben reagált (ezt keretes írásunkban változtatás nélkül olvashatja). Ebben megkéri a vendégszurkolókat, hogy viselkedésükkel mutassanak példát, továbbá mélyen elítéli a gyűlöletre vagy fizikai erőszakra buzdító verbális kommunikációt, csakúgy, mint a testi épséget veszélyeztető megnyilvánulásokat.

Az ügyről bővebben is olvashat a bama.hu-n!

 A SZÖVETSÉG HIVATALBÓL VIZSGÁLATOT INDÍTOTT

A Magyar Kézilabda-szövetség az alábbi közleményt adta ki:

A Magyar Kézilabda-szövetség megdöbbenéssel értesült a 2016. február 12-én, pénteken sorra került PLER-Budapest–Sport36-Komló férfi felnőtt élvonalbeli kézilabda-mérkőzéssel kapcsolatos hírekről.

A Versenykiírás és a Biztonsági szabályzat értelmében a mérkőzések, illetve azon részt vevő szurkolók, játékosok és hivatalos személyek biztonságának garantálása és felelőssége a mindenkori rendező sportszervezeté, ugyanakkor a vendégcsapat is felelősséggel tartozik saját szurkolóiért. A sportág egésze iránti felelősséget is átérezve a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalból vizsgálatot indított az ügyben, és a történtek súlyával arányban lévő döntések megszületését követően teljes körű tájékoztatást ad a nyilvánosság számára.

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.03.26 16:35:10

Kézilabda nemzetisport.hu

Félidőben még öt góllal vezetett a Silkeborg, de a végén kettővel nyert a Szeged.

2017.03.25 15:03:28

Kézilabda ILKU MIKLÓS

Megszenvedett a PPD Zagreb vendégeként a magyar bajnok a nyolcaddöntő első felvonásán.

2017.03.25 16:35:17

Kézilabda nemzetisport.hu

A Ferencváros győzelme egy percig sem forgott veszélyben, de megsérült az egyik legjobbja.

2017.03.25 11:00:59

Kézilabda BALLAI ATTILA

„Edzésen mindenki nagyon fegyelmezett, mert attól félnek, ezt a lehetőséget is elveszítik.”

2017.03.19 16:21:56

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Sztorik Daniela Piedadétól: a Hypóban szembeszállt Prokoppal, Ljubljanában stroke-ot kapott, de még 38 évesen is kézilabdázik.