HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.02.15 07:33 Frissítve: 2016.02.15 16:18

Férfi kézi NB I: „Ütöttek, akit értek, a nők sikítva menekültek”

A férfi kézilabda NB I-ben múlt héten  játszott PLER–Komló (23–20) mérkőzés után verőlegények támadtak a vendégek drukkereire – írja vasárnap esti beszámolójában a bama.hu.

HIRDETÉS

 

A komlói szurkolók a meccs közben (Fotó: bama.hu)
 A PLER KÖZLEMÉNYE

 

„Pénteken rendkívül fontos két pontot szerzett a PLER azáltal, hogy hazai pályán legyőzte a Komló csapatát a 21. fordulóban. Sajnálattal vesszük, hogy ezt a győzelmet negatív indulatok árnyékolják be.
A PLER-Budapest csapata és vezetősége élesen elhatárolódik minden nemű - verbális és fizikai - erőszaktól, mind a pályán, mind azon kívül. Klubunk szurkolóit zömében családok és barátok teszik ki, rengeteg gyerek és fiatal sportoló telíti meg a lelátónkat minden hazai mérkőzésen. Éppen ezért tisztelettel megkérjük minden ellenfelünk szurkolótáborát, tartsa ezt szem előtt, mikor hozzánk "vendégségbe" érkezik, s viselkedésével olyan példát mutasson, amellyel saját gyermekeit, utánpótlását is megilletné. Klubunk mélyen elítéli a gyűlöletre vagy fizikai erőszakra buzdító verbális kommunikációt is, csakúgy, mint az egymás és sportolóink testi épségét veszélyeztető megnyilvánulásokat.
Sajnálattal értesültünk arról is, hogy a komlói szimpatizánsok a mérkőzés lefújását követően őket ért erőszakos incidensről számoltak be, melynek kivizsgálását természetesen azonnal, még a helyszínen megkezdtük.
Hatalmas köszönettel tartozunk a PLER szurkolótáborának, akik ezúttal is rendkívül tisztességesen buzdították a csapatot e fontos győzelem elérése érdekében.
A PLER-Budapest nyomatékosan kiáll a fair play szelleme mellett, s megkér minden, a klub hivatalos eseményein bármilyen minőségben részt vevő személyt, hogy ugyanerre törekedjen.
Hisszük, hogy az erőszak és a gyűlöletkeltés nem méltó a kézilabda sportág értékrendjéhez” – fogalmaz a pestszentlőrinci klub közleménye.

A bama.hu szerint a hazai rendezők a mérkőzés alatt segítséget kértek a rend fenntartásához a vendégszektornál. Az oldal azt írja, a vészkijárat környékén „verőlegények" jelentek meg, akiken semmiféle megkülönböztető mellény nem volt. A biztonságiak a meccs után nem engedték a komlóiakat arra távozni, ahol bejöttek, hanem a vészkijárat felé terelték őket.

„Beszorítottak minket egy szűk helyre, s ütöttek mindenkit, akit értek – mondta Szolnoki Richárd, aki a komlói szurkolók számára az utat szervezte a klubbal karöltve. – Huszonnyolc éve járok sporteseményekre, ilyen alattomos módszerrel még sehol sem találkoztam. A nők sikítva menekültek, volt, akinek az álla repedt fel, mások egy szép tiplit kaptak. A történtek után húsz percig vártunk rendőrségi intézkedésre, de nem történt semmi.”

A komlói együttes vezetősége is ott volt a bajnokin, és nem nem akarják szó nélkül hagyni az esetet.

„Nem hagyjuk annyiban, hiszen én is jelen voltam, láttam, mi történt – mondta Szigeti Szabolcs ügyvezető igazgató. – Kersch Ferencet, a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkárhelyettesét már tájékoztattam, kivizsgálást ígért, azt kérve, hogy minden, rendelkezésünkre álló anyagot, fotókat, orvosi jelentéseket, videókat mellékeljünk. Hétfőn megtesszük, panasszal élünk, mert fel vagyunk háborodva, s elítéljük azt, ami történt!”

A PLER a Facebook-oldalára kitett közleményben reagált (ezt keretes írásunkban változtatás nélkül olvashatja). Ebben megkéri a vendégszurkolókat, hogy viselkedésükkel mutassanak példát, továbbá mélyen elítéli a gyűlöletre vagy fizikai erőszakra buzdító verbális kommunikációt, csakúgy, mint a testi épséget veszélyeztető megnyilvánulásokat.

Az ügyről bővebben is olvashat a bama.hu-n!

 A SZÖVETSÉG HIVATALBÓL VIZSGÁLATOT INDÍTOTT

A Magyar Kézilabda-szövetség az alábbi közleményt adta ki:

A Magyar Kézilabda-szövetség megdöbbenéssel értesült a 2016. február 12-én, pénteken sorra került PLER-Budapest–Sport36-Komló férfi felnőtt élvonalbeli kézilabda-mérkőzéssel kapcsolatos hírekről.

A Versenykiírás és a Biztonsági szabályzat értelmében a mérkőzések, illetve azon részt vevő szurkolók, játékosok és hivatalos személyek biztonságának garantálása és felelőssége a mindenkori rendező sportszervezeté, ugyanakkor a vendégcsapat is felelősséggel tartozik saját szurkolóiért. A sportág egésze iránti felelősséget is átérezve a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalból vizsgálatot indított az ügyben, és a történtek súlyával arányban lévő döntések megszületését követően teljes körű tájékoztatást ad a nyilvánosság számára.

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.13 18:09:33

Kézilabda nemzetisport.hu

A szlovénok nyertek Veszprémben, de összesítésben egy góllal a magyar válogatott volt a jobb.

2018.06.10 13:46:17

Kézilabda BALLAI ATTILA, VINCZE SZABOLCS

Golovin Vlagyimir elégedett a felkészüléssel, de nem tudja, melyik arcát mutatja a csapat.

2018.06.10 23:43:12

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A magyar játékosok nem elsősorban kézilabdázóként, hanem sportemberként aratták a szombat esti diadalt. Ettől lett ez még értékesebb. Hiszen kézilabdázni képtelenség folyamatosan egyenletes, magas szinten, de emberként, hittel, lélekkel helyt- állni – erre sokkal nagyobb az esély.

2018.06.09 19:15:57

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koper), RUSZNÁK GYÖRGY (közvetítés)

Kiváló védekezés, hidegvér, több jó egyéni teljesítmény és nagyszerű játék: előnnyel várjuk a veszprémi visszavágót.

2018.06.09 10:46:33

Kézilabda SIMON JÓZSEF

KEZDÉS: 20.00. „Nagy és Ilyés játéka a védekezésünket határozhatja meg, fontos, hogy Lékai Máté is harcra kész.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS