nemzetisport.hu 2016.02.15 07:33 Frissítve: 2016.02.15 16:18

Férfi kézi NB I: „Ütöttek, akit értek, a nők sikítva menekültek”

A férfi kézilabda NB I-ben múlt héten  játszott PLER–Komló (23–20) mérkőzés után verőlegények támadtak a vendégek drukkereire – írja vasárnap esti beszámolójában a bama.hu.

 

A komlói szurkolók a meccs közben (Fotó: bama.hu)
 A PLER KÖZLEMÉNYE

 

„Pénteken rendkívül fontos két pontot szerzett a PLER azáltal, hogy hazai pályán legyőzte a Komló csapatát a 21. fordulóban. Sajnálattal vesszük, hogy ezt a győzelmet negatív indulatok árnyékolják be.
A PLER-Budapest csapata és vezetősége élesen elhatárolódik minden nemű - verbális és fizikai - erőszaktól, mind a pályán, mind azon kívül. Klubunk szurkolóit zömében családok és barátok teszik ki, rengeteg gyerek és fiatal sportoló telíti meg a lelátónkat minden hazai mérkőzésen. Éppen ezért tisztelettel megkérjük minden ellenfelünk szurkolótáborát, tartsa ezt szem előtt, mikor hozzánk "vendégségbe" érkezik, s viselkedésével olyan példát mutasson, amellyel saját gyermekeit, utánpótlását is megilletné. Klubunk mélyen elítéli a gyűlöletre vagy fizikai erőszakra buzdító verbális kommunikációt is, csakúgy, mint az egymás és sportolóink testi épségét veszélyeztető megnyilvánulásokat.
Sajnálattal értesültünk arról is, hogy a komlói szimpatizánsok a mérkőzés lefújását követően őket ért erőszakos incidensről számoltak be, melynek kivizsgálását természetesen azonnal, még a helyszínen megkezdtük.
Hatalmas köszönettel tartozunk a PLER szurkolótáborának, akik ezúttal is rendkívül tisztességesen buzdították a csapatot e fontos győzelem elérése érdekében.
A PLER-Budapest nyomatékosan kiáll a fair play szelleme mellett, s megkér minden, a klub hivatalos eseményein bármilyen minőségben részt vevő személyt, hogy ugyanerre törekedjen.
Hisszük, hogy az erőszak és a gyűlöletkeltés nem méltó a kézilabda sportág értékrendjéhez” – fogalmaz a pestszentlőrinci klub közleménye.

A bama.hu szerint a hazai rendezők a mérkőzés alatt segítséget kértek a rend fenntartásához a vendégszektornál. Az oldal azt írja, a vészkijárat környékén „verőlegények" jelentek meg, akiken semmiféle megkülönböztető mellény nem volt. A biztonságiak a meccs után nem engedték a komlóiakat arra távozni, ahol bejöttek, hanem a vészkijárat felé terelték őket.

„Beszorítottak minket egy szűk helyre, s ütöttek mindenkit, akit értek – mondta Szolnoki Richárd, aki a komlói szurkolók számára az utat szervezte a klubbal karöltve. – Huszonnyolc éve járok sporteseményekre, ilyen alattomos módszerrel még sehol sem találkoztam. A nők sikítva menekültek, volt, akinek az álla repedt fel, mások egy szép tiplit kaptak. A történtek után húsz percig vártunk rendőrségi intézkedésre, de nem történt semmi.”

A komlói együttes vezetősége is ott volt a bajnokin, és nem nem akarják szó nélkül hagyni az esetet.

„Nem hagyjuk annyiban, hiszen én is jelen voltam, láttam, mi történt – mondta Szigeti Szabolcs ügyvezető igazgató. – Kersch Ferencet, a Magyar Kézilabda-szövetség főtitkárhelyettesét már tájékoztattam, kivizsgálást ígért, azt kérve, hogy minden, rendelkezésünkre álló anyagot, fotókat, orvosi jelentéseket, videókat mellékeljünk. Hétfőn megtesszük, panasszal élünk, mert fel vagyunk háborodva, s elítéljük azt, ami történt!”

A PLER a Facebook-oldalára kitett közleményben reagált (ezt keretes írásunkban változtatás nélkül olvashatja). Ebben megkéri a vendégszurkolókat, hogy viselkedésükkel mutassanak példát, továbbá mélyen elítéli a gyűlöletre vagy fizikai erőszakra buzdító verbális kommunikációt, csakúgy, mint a testi épséget veszélyeztető megnyilvánulásokat.

Az ügyről bővebben is olvashat a bama.hu-n!

 A SZÖVETSÉG HIVATALBÓL VIZSGÁLATOT INDÍTOTT

A Magyar Kézilabda-szövetség az alábbi közleményt adta ki:

A Magyar Kézilabda-szövetség megdöbbenéssel értesült a 2016. február 12-én, pénteken sorra került PLER-Budapest–Sport36-Komló férfi felnőtt élvonalbeli kézilabda-mérkőzéssel kapcsolatos hírekről.

A Versenykiírás és a Biztonsági szabályzat értelmében a mérkőzések, illetve azon részt vevő szurkolók, játékosok és hivatalos személyek biztonságának garantálása és felelőssége a mindenkori rendező sportszervezeté, ugyanakkor a vendégcsapat is felelősséggel tartozik saját szurkolóiért. A sportág egésze iránti felelősséget is átérezve a Magyar Kézilabda-szövetség hivatalból vizsgálatot indított az ügyben, és a történtek súlyával arányban lévő döntések megszületését követően teljes körű tájékoztatást ad a nyilvánosság számára.

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.21 00:05:28

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ilyés Feri már jó egy éve magyar válogatott volt, amikor azt találta mondani, még mindig leírhatatlan érzés, hogy belép az öltözőbe, és az áll az ajtaján, hogy HUN.

2018.01.19 23:02:29

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Az edzők előszeretettel hangoztatják, hogy a honosítást, a honosított játékosok szerepeltetését a kényszer szüli, hiányposztokra érkeznek a kiszemeltek.

2018.01.19 08:39:43

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A fizikai felkészítés fontossága, a védekezésbeli hiányosságok és a mentális tényezők az egyik, míg ígéretes fiatalok a másik oldalon.

2018.01.18 23:35:20

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Ezekben a gyötrelmes órákban nem könnyű felemelni a fejünket.

2018.01.17 16:35:47

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Varasd), MAROSI GERGELY

Válogatottunk az első félidő második felében elvesztette a fonalat, az extrát nyújtó Zdráhala végzett velünk.