MTI 2020.05.22 20:39 Frissítve: 2020.05.22 21:47

Férfi kézi NB I: szűkebb kerettel is a harmadik hely a cél Tatabányán

A korábbinál szűkebb kerettel is a 3. hely megszerzéséért küzd majd a következő idényben a Grundfos Tatabánya KC férfi kézilabdacsapata.

Tatabányán a következő idényben is a harmadik hely lesz a cél (Fotó: Hagymási Bence, 24 óra/kemma.hu)

Marosi László klubelnök az M1 aktuális csatornának azt mondta, hogy Tatabányán évek óta a 3. hely megszerzése a cél, és bár éles lesz a verseny, a megváltozott körülmények között sem adják ezt föl.

Elismerte, hogy a félbeszakadt szezonban anyagi nehézségekkel küszködtek – általában bő egy hónapos csúszásuk volt –, de kiemelte, hogy menet közben egyetlen támogató sem hagyta el őket, inkább arról volt szó, hogy nem olyan mértékben vagy nem olyan ütemezésben érkeztek a pénzek, ahogy szerették volna. Ehhez jött még, hogy a koronavírus-járvány is nehezítette a helyzetüket, így „sok mindent meg kell még oldani".

„Próbáljuk a sok negatívum mellett azt az egy-két dolgot megfogni, ami előreviheti a klubunkat. Átrendeztük a sorainkat, más, szűkebb kerettel, több magyar játékossal dolgozunk"
– mondta. Marosi közölte, hogy 15 fős lesz a felnőtt keret, így mivel a mérkőzésekre 16 játékost lehet nevezni, egy fiatal mindig lehetőséget kap majd, akár a saját utánpótlásukból.

„Ez azt eredményezi egyébként, hogy az eddigi bővebb keretünkhöz képest ez a kevesebb játékos talán hamarabb összeszokhat, és még hatékonyabb csapatot képezhet"
– vélekedett.    
 
Tatabánya a 4. helyen állt, amikor a bajnokságot befejezettnek nyilvánította a szövetség, de Marosi úgy véli, „normális menetben" harmadikok lehettek volna, mert a Veszprémmel és a Szegeddel már lejátszották az oda-vissza mérkőzéseket, a konkurencia pedig hozzájuk látogatott volna.

Emlékeztetett rá, hogy sérülések is akadtak a csapatnál, és mindent beleszámítva tízen távoztak, így nagyon átalakult a keretük. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy vannak stabil pontok, például Juhász Ádám és Győri Mátyás.

„A középtől a jobb oldalunk tulajdonképpen változatlan maradt, tehát vannak olyan egységei a csapatunknak, amelyekre Vladan Matics és stábja szerintem támaszkodhat egyből az első mérkőzésektől. A rutin is megmaradt, Ilyés Ferenc marad még egy évet. Minden poszton két játékosunk van, balátlövőben három. Szerintem egy szűkebb, de hatékony keretünk lesz"
– mondta.

A klubelnök hozzátette, hogy korösszetételben és képességek tekintetében is olyan ez a csapat, amellyel évekig öröm lehet dolgozni.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.

2020.04.29 20:33:14

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Céltalanul élünk bele a világba.