HIRDETÉS
MTI 2017.04.24 18:14 Frissítve: 2017.04.24 18:14

Férfi kézi NB I: Konkoly Csaba lesz a Gyöngyös új vezetőedzője

A következő szezontól Konkoly Csaba lesz a B. Braun Gyöngyös élvonalbeli férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője.

 

A klub hétfői sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Bajnokok Ligája- és EHF Kupa-döntős, szakember először vezet férficsapatot. A Németországból hazatérő Konkollyal kétéves szerződést kötöttek.

A következő idény keretének kialakításának folyamata azért gyorsulhat fel, mert a Cegléd hétvégi legyőzésével szinte biztossá vált a Gyöngyös bennmaradása az élvonalban. Nagy Attila klubelnök elmondta, az új trénertől azt várják, hogy szilárdítsa meg a csapat helyét a középmezőnyben.

„Alapvető céljaink nem változtak, stabil középcsapatot szeretnénk, erre a feladatra kértük fel Konkoly Csabát, akinek komoly szakmai múltja és nemzetközi tapasztalata van. Bízunk benne, hogy érkezésével vonzóvá tehetjük klubunkat a tehetséges fiatalok, így például a Nemzeti Kézilabda Akadémián végző, gyöngyösi kötődésű játékosok számára is. Csaba szakértelmét és tapasztalatát ismerve biztos vagyok benne, hogy vezetésével eredményes lehet együttesünk” – fogalmazott a sportvezető.

A 46 éves Konkoly Csaba 1995 óta dolgozik kézilabdaedzőként, kezdetben az utánpótlásban volt eredményes, legnagyobb sikereit pedig a Győr felnőtt csapatával érte el, amelyet 2007 és 2011 között irányított. A négy év alatt mind a négyszer megnyerték a bajnokságot és a Magyar Kupát, háromszor szerepeltek a Bajnokok Ligája elődöntőjében, egyszer pedig a fináléba is bekerültek.

Ezt követően Székesfehérváron és Vácott vezette az NB I-es női csapatot, 2015-ben pedig a német Bundesligában szereplő Metzingenhez szerződött. A bajnokságban ezüstérmesként zárt együttest tavaly az EHF Kupa döntőjébe, idén pedig az elődöntőjébe vezette.

„Huszonkét év után szeretném kipróbálni magamat a férfimezőnyben is, és amikor Gyöngyösön felvázolták a céljaikat, azok egyből megfogtak. Szeretnének előrelépni, ami komoly szakmai kihívás, a megvalósításában szívesen vállalok szerepet. Az elmúlt két évben rengeteg tapasztalatot szereztem Németországban, amit itthon is szeretnék kamatoztatni” – mondta a gyöngyösiek új vezetőedzője.

A Gyöngyös jelenleg a 12. helyen áll a férfiligában, ahol még két mérkőzés vár az együttesre. A csapat jövőre a hatodik-nyolcadik helyek valamelyikének megszerzését tűzte ki célul, a játékoskeret kialakítása az új edző irányítása mellett zajlik.

 

2019.01.20 23:37:09

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. Legjobbunk immár édesapaként lépett pályára.

2019.01.20 17:42:44

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló, Herning), MAROSI GERGELY (percről percre, Budapest)

Balogh ott folytatta, ahol sérülése előtt abbahagyta, Lékai főszerepet vállalt a sikerben.

2019.01.19 19:33:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Herning, összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Green parádézott az olimpiai bajnok kapujában • Két góllal megnyertük a 2. félidőt.

2019.01.18 23:49:51

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Most kezdődik a tánc!