HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2016.12.02 20:40 Frissítve: 2016.12.02 20:40

Férfi kézi NB I: a meccs előtt pár perccel jelentették be az edzőcserét

A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Orosházi FKSE a Cegléd ellen 25–18-ra megnyert mérkőzés előtt pár perccel jelentette be hivatalos oldalán, hogy december 1-jei hatállyal felmentette vezetőedzői tisztségéből Vladan Jordovicsot, feladatkörét a csapat másodedzője és irányító poszton játszó játékosa, Buday Dániel látja el. 

 

„A felnőtt együttestől jobb teljesítményre számítottunk, a feltételek adottak voltak, a csapat és az edző minden segítséget megkapott a munkájához, de sajnos az elvárt eredmények elmaradtak. Ezért az elnökség felmentette vezetőedzői státuszából Vladan Jordovicsot, de a klub berkein belül tovább folytatja tevékenységét, a jövő héten ülünk le további egyeztetés céljából” – mondta a váltás hátteréről Vajer Tamás, az OFKSE elnöke a klub hivatalos oldalának.

„Nem haraggal váltunk meg tőle, továbbra is fenntartjuk, hogy Vladan Jordovics értékes szakember, az utánpótlás területén számítunk a tapasztalatára, szakértelmére, van tennivaló bőven. Buday Dániel már régóta erre a pályára készül, idén pedig megszerezte a kézilabda szakedzői képesítést is, a bizalmat megkapta az egyesület vezetésétől, innentől az ő kezében van a sorsa, mennyire tudja felépíteni, újjáépíteni a csapatot.”

Jordovics 2013-ban vette át az NB I-es felnőtt csapat irányítását, korábban nyolc évig az első ligás RK Jugovics Kacs trénere volt és a szerb felnőtt válogatott másodedzőjeként, valamint a szerb mediterrán válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedett. 2010-ben az év edzőjének választották hazájában. Irányítása mellett szép sikereket ért el az Orosháza, 2014-ben a csapat a nemzetközi színtérre léphetett, ahol az EHF-kupában a harmadik körig menetelt. 2015-ben a gárda az NB I felsőházába jutott, a végelszámoláskor pedig a bajnokság előkelő, 6. helyén végzett.

2019.01.14 15:05:57

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága), RUSZNÁK GYÖRGY (közvetítés)

Nyolcvankilenc százalékos lövési hatékonyság, hatgólos győzelem a harmadik fordulóban.

2019.01.13 17:14:55

Kézilabda Nedelykov Tamás (Koppenhága), Rusznák György (közvetítés)

Az afrikaiaknak esélyt sem adtunk, már az első félidőben elhúztunk, majd tízgólos győzelem lett a vége.

2019.01.11 17:20:01

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Koppenhága, összefoglaló), MAROSI GERGELY (percről percre)

Félidőben még három gól volt az előny, de a végén a mieinknek kellett futniuk az eredmény után.

2019.01.10 23:22:04

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Az egyszeri, többszöri véletlenek sorozata törvényszerűséggé áll össze, és azt igazolja: mint majd' minden sportágnak, a kézilabdának is a legfontosabb testrésze a fej, szerve a szív.