Férfi kézi NB I: a meccs előtt pár perccel jelentették be az edzőcserét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.02. 20:40
A férfi kézilabda NB I-ben szereplő Orosházi FKSE a Cegléd ellen 25–18-ra megnyert mérkőzés előtt pár perccel jelentette be hivatalos oldalán, hogy december 1-jei hatállyal felmentette vezetőedzői tisztségéből Vladan Jordovicsot, feladatkörét a csapat másodedzője és irányító poszton játszó játékosa, Buday Dániel látja el. 

„A felnőtt együttestől jobb teljesítményre számítottunk, a feltételek adottak voltak, a csapat és az edző minden segítséget megkapott a munkájához, de sajnos az elvárt eredmények elmaradtak. Ezért az elnökség felmentette vezetőedzői státuszából Vladan Jordovicsot, de a klub berkein belül tovább folytatja tevékenységét, a jövő héten ülünk le további egyeztetés céljából” – mondta a váltás hátteréről Vajer Tamás, az OFKSE elnöke a klub hivatalos oldalának.Vajer Tamás, az OFKSE elnöke a klub hivatalos oldalának.

„Nem haraggal váltunk meg tőle, továbbra is fenntartjuk, hogy Vladan Jordovics értékesszakember, az utánpótlás területén számítunk a tapasztalatára, szakértelmére, van tennivaló bőven. Buday Dániel már régóta erre a pályára készül, idén pedig megszerezte a kézilabda szakedzői képesítést is, a bizalmat megkapta az egyesület vezetésétől, innentől az ő kezében van a sorsa, mennyire tudja felépíteni, újjáépíteni a csapatot.”

Jordovics 2013-ban vette át az NB I-es felnőtt csapat irányítását, korábban nyolc évig az első ligás RK Jugovics Kacstrénere volt ésa szerb felnőtt válogatott másodedzőjeként, valamint a szerb mediterrán válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedett. 2010-ben az év edzőjének választották hazájában. Irányítása mellett szép sikereket ért el az Orosháza, 2014-ben a csapat a nemzetközi színtérre léphetett, ahol az EHF-kupában a harmadik körig menetelt. 2015-ben a gárda az NB I felsőházába jutott, a végelszámoláskor pedig a bajnokság előkelő, 6. helyén végzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik