HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.10.12 09:18 Frissítve: 2018.10.12 09:55

Férfi kézi: Nagy László készül a januári világbajnokságra

Nagy László 199 meccs után 2017-ben visszavonult a férfi kézilabda-válogatottól, majd a szlovénok elleni két vb-selejtezőre még visszatért a nemzeti csapatba, most pedig úgy tűnik, a sikerrel megvívott kvalifikáció után akár a világbajnokságon is ott lehet majd. A DIGI Sport híradójának legalábbis azt mondta: „készülök rá”.

HIRDETÉS
Nagy László visszavonult, majd a szlovénok elleni, júniusi két vb-selejtezőre visszatért a válogatottba (Fotó: Török Attila)

 

 

A 37 éves jobbátlövő közben a veszprémi vezetőséggel novemberben beszéli majd meg, hogy klubjában a pályán vagy a pályán kívül folytatódik-e a karrierje. Nagy úgy fogalmazott, hogy a sorsa az új edző, David Davis kezében is van.

„Nekem ez az utolsó évem papíron, viszont a klubvezetéssel novemberre tűztük ki azt az időpontot, hogy esetlegesen a jövőről beszéljek mint aktív kézilabdázó, vagy a pályán kívül segítsem a klub életét. Most David Davis érkezésével ez a dolog kicsit képlékennyé vált, illetve a normális az lenne, hogy az edző mondja meg, kivel szeretne dolgozni, vagyis az ő kezében is van a sorsom, és ebből adódóan majd meglátjuk, hogy hogyan folytatódik a karrierem” – nyilatkozta Nagy László a Sport24-nek.

„Én jól érzem még magam a bőrömben, mentálisan és fizikailag is, úgyhogy szeretnék még egy évet kézilabdázni, ez nyílt titok, meglátjuk, hogy az edző hogyan áll ehhez. Válogatott szinten pedig lesz egy világbajnokság, majd meglátjuk, hogy részese leszek-e annak a világeseménynek.”

Arra a kérdésre, hogy kész lenne-e rá, így válaszolt: „készülök rá”.

Közben a spanyol David Davis máris munkába állt Veszprémben. „Nem láttam még semmit a városból, hiszen az itt töltött időm nagy részében a Veszprém Arénában voltam. Elkezdtük a munkát a stábbal, a játékosoknak tartottam már edzéseket. Az első például több mint két órán keresztül tartott, amelyen nekiálltunk felépíteni a játékrendszert. Nincs sok időnk az ismerkedésre, már a Montpellier elleni találkozóra készülünk. Jelenleg semmi másra nem fókuszálok, mint hogy megismerjem az itteni folyamatokat, a játékosokat, és minél hamarabb összeszokjam velük.”

Davis mellett Gulyás István sportigazgatóként fogja össze a csapatot. „Nem jelentem ki, hogy hurráhangulat van, de az biztos, hogy egy lépcsőfokot feljebb léptünk. A srácok mosolyognak, bizakodva várják a hétvégi, Montpellier elleni Bajnokok Ligája-mérkőzést. Dolgozik a társaság, és azt gondolom, hogy elindultunk a jó úton.”

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.17 23:56:26

Kézilabda S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Érdekes lenne tudni, hogy a sportolók közül hányan és mennyit értenek a tréningeken és meccseken elhangzó utasításokból. S tesztként lefordíttatni velük az edzői monológokat.

2018.12.16 16:17:45

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (közvetítés)

Franciaország női kézilabda-válogatottja visszavágott az oroszoknak, és első Európa-bajnoki címét ünnepelheti.

2018.12.14 20:50:14

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Csak most döbbenek rá, hogy már-már az ilyenkor, advent tájékán szokásos óhajainkat fogalmaztam meg. Pedig isten bizony, csak kézilabdázásról akartam írni.

2018.12.14 08:46:24

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Pálinger Katalin a csapategységet emelte ki, és úgy látja, az erőnléti munkában még van tartalék.

2018.12.13 10:24:54

Kézilabda PAPP BÁLINT (NANCY)

A magyar csapat felnőtt a feladathoz, egyúttal igazolta, hogy Kim Rasmussennel jó úton járunk.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS