Férfi kézi: Nagy Kornél javítana a spanyolok elleni mérlegünkön

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2015.01.09. 13:01
A házigazda spanyolok ellen kezdi az oviedói felkészülési tornát a magyar férfi kézilabda-válogatott. Nagy Kornél javítana a világbajnok elleni mérlegünkön.

Nagyon korán, hajnali háromkor keltek csütörtökön Győrben a magyar válogatott tagjai, akik előtt hosszú és fárasztó út állt. Ugyanis Bécsből fél hétkor indult a gépük Frankfurtba, ahonnan háromnegyed tízkor repültek tovább Bilbaóba. Itt kevéssel 12 óra után szálltak autóbuszra, amely elvitte őket a 230 kilométerre fekvő Oviedóba, ahol délután edzést tartottak.

„Sajnos nem a jövő héten kezdődő világbajnokságra készülünk, csupán edzőpartnerei leszünk a spanyol és a lengyel válogatottnak, amely a vébéfelkészülés hajrájánál tart – mondta Nagy Kornél, a francia bajnok Dunkerque balátlövője. – Nem vigasztal, hogy Norvégia, a torna negyedik résztvevője hasonló cipőben jár. A selejtezőben bennünket Szlovénia, a norvégokat Ausztria verte ki. Ezen azonban már túl kell tennünk magunkat, hiszen vannak új, nagy céljaink.”

A sok gólt szerző és irányítóként is szerepeltethető átlövő, aki Dunkerque-ben csapata legjobbja és vezéregyénisége, kiemelte, hogy a válogatott keret az utóbbi napokban Győrben igen összefogott, alaposan megtervezett edzésprogramot teljesített.

„Ennek fontos része volt a videózás, az elméleti felkészülés – folytatta –, mert hét végi ellenfeleinkkel szemben nagyon szeretnénk megmutatni, hogy előrébb léptünk. A spanyolok világbajnokok, ezért ellenük, vagyis az első meccsünkön már csak a tekintélyünk megőrzése miatt is ki kell vágnunk a rezet. Tudjuk, hogy nagyon erősek, és nekik is úgy kell minden győzelem a világbajnokság előtt, mint egy falat kenyér, de igyekszünk mindent megtenni a meglepetés érdekében. Főleg erre készültünk a győri edzéseken, de persze a lengyelek és a norvégok taktikáját is elemeztük.”

Szóba jött persze a spanyolok elleni legutóbbi meccsünk is, amelyet tavaly januárban Aalborgban az Eb-n játszottunk, és 34–27-re kikaptunk. Ezen a találkozón Iváncsik Gergő és Lékai Máté volt a legeredményesebb játékosunk, de kitett magáért Nagy Kornél mellett Gulyás Péter is, aki azonban csütörtökön nem utazott el társaival Oviedóba. Vetési Iván MKSZ-elnöktől, a mieink csapatvezetőjétől megtudtuk, a veszprémi jobbszélső fájlalja az Achilles-inát, ezért Talant Dujsebajev szövetségi kapitány úgy döntött, jobb, ha nem kockáztatja a rásérülést. Gulyás csütörtökön visszatért Veszprémbe. A másik sérült, a szegedi Ancsin Gábor már jobban volt, megránduló bokája már alig fájt, a jobbátlövő pénteken vállalná a játékot.

A spanyolok közül hiányzik Sterbik Árpád – a kapus lábsérülése talán a vb-re jön rendbe.

A MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
MIKLER Roland (MKB-MVM Veszprém), SZÉKELY Márton (Balatonfüred), PALLAG Péter (Csurgói KK)
Jobbszélsők: HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya)
Jobbátlövők: NAGY László (MKB-MVM Veszprém), ANCSIN Gábor (Mol-Pick Szeged), BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (PSG Handball, francia), LÉKAI Máté (MKB-MVM Veszprém), SZÖLLŐSI Balázs (Balatonfüred)
Beállók: ZUBAI Szabolcs (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Csurgó), BÁNHIDI Bence (Balatonfüred)*
Balátlövők: ILYÉS Ferenc (Mol-Pick Szeged), NAGY Kornél (Dunkerque, francia), BODÓ Richárd (Grundfos Tatabánya), GERDÁN Tibor (Balatonfüred)
Balszélsők: IVÁNCSIK Gergő (MKB-MVM Veszprém), VARSANDÁN Milán (B. Braun Gyöngyös)

* Bánhidi Bence január 3–11. között a vb-selejtezőn szereplő juniorválogatottal készül, ezt követően csatlakozik a felnőttcsapat keretéhez.

18 TAGÚ SPANYOL KERET
Kapusok:
Gonzalo Pérez de Vargas (Barcelona), José Manuel Sierra (Pick Szeged), Rodrigo Corrales (Wisla Plock)
Irányítók: Joan Canellas (THW Kiel), Chema Rodríguez (MKB-MVM Veszprém), Niko Mindegía (Pick Szeged), Raúl Entrerríos (Barcelona)
Jobbátlövők: Alex Dujshebaev (Vardar Szkopje), Jorge Maqueda (Nantes)
Balátlövők: Antonio García (Pick Szeged), Viran Morros (Barcelona)
Jobbszélsők: Albert Rocas (La Rioja), Víctor Tomás (Barcelona)
Balszélsők: Cristian Ugalde (MKB-MVM Veszprém), Valero Rivera (Nantes)
Beállók: Gedeón Guardiola (Rhein-Neckar Löwen), Juan Andreu (Hannover), Julen Aguinagalde (Kielce)

A SPANYOLORSZÁGI FELKÉSZÜLÉSI TORNA PROGRAMJA (OVIEDO):

Január 9.
18.00: Lengyelország–Norvégia
20.00: Spanyolország–Magyarország (Tv: Sport2)

Január 10.
18.00: Magyarország–Lengyelország (Tv: Sport2)
20.00: Spanyolország–Norvégia

Január 11.
11.00: Norvégia–Magyarország (Tv: Sport2)
13.00: Spanyolország–Lengyelország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik