nemzetisport.hu 2018.12.20 18:09 Frissítve: 2018.12.20 19:22

Férfi kézi: Máthé Dominik nem hitte volna; Nagy Lászlótól tanulna

Máthé Dominik a hazai kézilabdázás egyik nagy felfedezettjének számított idén, hiszen vezérszerepet játszott abban, hogy a Balatonfüredi KSE főtáblára jutott az EHF-kupában, és 19 évesen bekerült a válogatott világbajnokságra készülő bő keretébe is. A jobbátlövő az őt képviselő ChampSport Agency közösségi oldalán értékelte a szezonját.

 

Máthé Dominik először is arról beszélt, minek köszönhető a jó formája, hiszen az NB I-ben 13 meccsen 61 gólt lőtt, de az összes hazai tétmeccset figyelembe véve már 80 találat fölött jár, ráadásul az EHF-kupa selejtezőjének 3. fordulójában is szerzett 13 gólt két mérkőzésen.

Az lehet a kulcs, hogy az idény elején megkaptam a bizalmat az edzőmtől, s miután élni tudtam vele, folyamatosan megkaptam a lehetőséget és ez vitt előre – fogalmazott a 19 éves jobbátlövő. – A szezon előtt nem gondoltam volna, hogy ilyen sok játéklehetőséget kapok, de miután a felkészülési időszakban jól ment a játék, én lettem a kezdő jobbátlövő és átlagban a meccsek háromnegyedén játszom is.”

Máthé elmondta, hogy a felnőttmezőnyben a legtöbbet védekezésben kell fejlődnie, már csak azért is, mert egyelőre védekezésben kevesebb időt is tölt a pályán, míg a legnagyobb erősségét a távoli átlövések jelenthetik. Beszélt a válogatottról is, miután bekerült a világbajnokságra kerülő bő keretbe.

„Szerencsés vagyok, hogy Csoknyai István személyében a válogatottnál is együtt dolgozhatok a klubedzőmmel, aki jól ismer engem, ám sokan vagyunk a posztomon. Az előző szezonban még azt sem tudtam volna elképzelni, hogy ilyen hamar odakerülhetek a felnőttválogatotthoz, már ez is nagy szó, és csak azt mondhatom, hogy ha felkészülési meccsen is bizonyíthatok, akkor megpróbálok élni a lehetőséggel, hiszen jó lenne ott lenni a világbajnokságon – fogalmazott a balatonfüredi sportoló, aki azt is elmondta, a válogatottnál Nagy Lászlótól is sokat tanulhatna, biztos benne, hogy a Veszprém világklasszisa sokat segít a fiatal játékosoknak. Mint ismert, Nagy a világbajnokság előtt csatlakozhat a válogatott keretéhez. Máthé továbbá az eddigi legjobb meccseiről és jövő tavaszról is szót ejtett.

„Az előző szezonban a Veszprém elleni meccsem emlékezetes volt, mert először tudtam öt gólt lőni egy ilyen szintű, európai élcsapatnak, ebben az idényben pedig az EHF-kupában a csehek elleni visszavágón mind a kilenc lövésemből gólt lett, ez volt talán az eddigi legjobb mérkőzésem. A tavasz nagyon megterhelő lesz, hiszen szerdán és szombaton lesznek a meccseink, azonban ez volt a célunk, ezt szerettük volna elérni, hogy bejussunk az EHF-kupa csoportkörébe. Ez számomra is új lesz, de mivel szerencsére eddig a sérülések is elkerültek, bízom benne, hogy ezt a tempót is bírni fogom a csapattal együtt.”

A MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE A VB-FELKÉSZÜLÉSRE
Kapusok: BARTUCZ László (Grundfos Tatabánya), MIKLER Roland (Telekom Veszprém), SZÉKELY Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélső: HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők*: ANCSIN Gábor (Ferencváros), BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged), MÁTHÉ Dominik (Balatonfüredi KSE)
*NAGY László (Veszprém) a világbajnokságon csatlakozhat a kerethez
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), FALUVÉGI Rudolf (HBC Nantes, francia), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Ferencváros), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya), VILOVSZKI Uros (HE-DO B.Braun Gyöngyös)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), ILYÉS Ferenc (Grundfos Tatabánya), JAMALI Iman (Telekom Veszprém), LIGETVÁRI Patrik (Ademar León, spanyol), SZITA Zoltán (Balatonfüredi KSE)
Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya) 

A teljes interjú a képre kattintva olvasható!

 

2019.12.13 19:12:09

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ám most már elkerülhetetlenül szükség lesz arra is, hogy a magyar női kézilabda-válogatott torkán a késsel, kétségbeesetten küzdve is képes legyen bravúrgyőzelmeket aratni – ugyanis most ez az állomás következik.

2019.12.12 15:31:52

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto, összefoglaló), TÖRÖK DÁNIEL (percről percre)

A svédek kiütötték a németeket, a magyar női kéziválogatott utazhat a kvalifikációs tornára.

2019.12.11 04:14:17

Kézilabda PAPP BÁLINT

A szövetségi kapitánynak is van miből okulnia; csak szélről nem lehet meccseket nyerni.

2019.12.11 06:56:18

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Kumamoto), HATÁR DÁVID (Budapest), RUSZNÁK GYÖRGY (Budapest)

Norvég–spanyol és orosz–holland elődöntőt rendeznek a női kézilabda-világbajnokságon.

2019.12.10 23:13:21

Kézilabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Ami azonban nincs, vagy legalábbis a hatékony verzióját még nem vettük észre: a számonkérés. Számonkérés az egyesületi munkáról, a tehetséggondozásról, a befektetett tőke és munka megtérüléséről.