Férfi kézi: korábbi szegedi játékossal erősített a Gyöngyös

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.30. 22:19
Két újabb játékossal erősíti meg keretét a B. Braun Gyöngyös férfi kézilabdacsapata. Czina József és Simon Bence december végéig segíti a NB I-ben legutóbb hatodik helyen végző és a mostani idényben is a felsőházba vágyó gárdát. Az új igazolásokra azért volt szükség, mert a felkészülési időszakban több játékos is megsérült – számolt be róla a gykk.hu.

„Látva a sérültek magas számát, úgy döntöttünk, nem kockáztatunk – indokolta az új igazolások szükségességét Kotormán Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub szakosztály-igazgatója. – A bajnokság első öt-hat mérkőzése sorsdöntő lesz a számunkra, ha nem nyerünk meg ezek közül legalább négyet, nagyon nehéz helyzetbe kerülhetünk a bajnokság későbbi szakaszában. Azért, hogy ezt az időszakot túléljük, a klubvezetés úgy ítélte meg, hogy mindenképp szükség van a keret időszakos megerősítésére, ezért Czina Józseffel és Simon Bencével december végéig szóló szerződést kötöttünk. A keret korábbi tagjainak helyét az érkezésük természetesen nem veszélyezteti."Kotormán Attila, a Gyöngyösi Kézilabda Klub szakosztály-igazgatója. – A bajnokság első öt-hat mérkőzése sorsdöntő lesz a számunkra, ha nem nyerünk meg ezek közül legalább négyet, nagyon nehéz helyzetbe kerülhetünk a bajnokság későbbi szakaszában. Azért, hogy ezt az időszakot túléljük, a klubvezetés úgy ítélte meg, hogy mindenképp szükség van a keret időszakos megerősítésére, ezért Czina Józseffel és Simon Bencével december végéig szóló szerződést kötöttünk. A keret korábbi tagjainak helyét az érkezésük természetesen nem veszélyezteti."

Czina József rutinos játékos, aki a Pick Szeged csapatával a nemzetközi kupaporondon is jelentős tapasztalatot szerzett az elmúlt években. Védekező specialistaként ismerik, és a B. Braun Gyöngyös csapatában is leginkább ezen a poszton számítanak rá a következő hónapokban. Simon Bence huszonöt esztendős, a Csurgó, majd a SZESE Győr csapatának meghatározó játékosa volt, rá elsősorban támadásban számít majd Gulyás István vezetőedző.

Az újonnan érkezők a jövő hét elején kapcsolódnak be a munkába. A B. Braun Gyöngyös szeptember 7-én, az újonc Balmazújváros vendégeként kezdi a bajnoki pontvadászatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik