Férfi kézi: kokain, alkohol – a BL-győztes kapus kitálalt

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2019.09.24. 10:12
null
Dan Beutler nyolc évig volt a Flensburg kapusa (Fotó: AFP, archív)
Őszintén beszélt alkohol- és kokainproblémáiról, valamint súlyos betegségéről Dan Beutler, a dán GOG kézilabdacsapatától távozó Bajnokok Ligája-győztes kapus.

 

Dan Beutler nyolc évig védte a Flensburg kapuját (2003–2011), majd két évet a Hamburgnál töltött, amellyel Bajnokok Ligája-győztes lett. Az elmúlt négy idényt a svéd Malmőnél töltötte, idén nyáron szerződött a dán élvonalbeli, BL-csoportkörös GOG-hoz. Pályára azonban nem léphetett, mivel még egy márciusi doppingtesztje pozitív eredményt hozott, így a nyáron visszamenőlegesen 15 hónapra eltiltották a kézilabdával kapcsolatos összes tevékenységtől – a GOG természetesen fel is bontotta a szerződését.

A 41 éves kapus az Aftonbladetnek adott interjúban őszintén beszélt a maga mögött hagyott nehéz időszakról. „Először is szeretnék elnézést kérni a GOG-tól, hogy ilyen helyzetbe hoztam a klubot – kezdte Dan Beutler, majd beszélt súlyos betegségéről, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarról (ADHD) és kokainproblémáiról is. – Folyton pánikrohamaim voltak. A pszichológusom elmagyarázta, hogy az agyamban különböző kémiai reakciók mennek végbe, amik befolyásolják a gondolataim gyors változását. Lefektettük a gyerekeket aludni, és mielőtt levittem a kutyát sétálni, felszívtam a napi adagom a garázsban. Ha elmentünk egy összejövetelre a feleségemmel, Ninával, agresszíven beszéltem vele. Ő lefilmezett, és rájöttem, hogy abba kell hagynom az ivást.”

A 71-szeres svéd válogatott kapuvédő hozzátette: leginkább az bántja, hogy nem edzheti kislányának csapatát. Beutler zárásként elmondta: eltiltásának lejárta (2020 júniusa) után szeretne még visszatérni a pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik