nemzetisport.hu 2015.02.05 16:40 Frissítve: 2015.02.20 02:31

Férfi kézi: Két final fourt akarunk játszani - Nagy László

A SEHA-liga megnyerése kötelező az MKB-MVM Veszprém számára, a Bajnokok Ligája final fourba kerülésért vívott harcban a katari világbajnokság felértékelte a lengyel és a francia csapatokat – nyilatkozta a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a teljesen felépült Nagy László, aki szerint a magyar válogatott a vb 7-8. helyén végzett volna. A szintén megkörnyékezett Nagy nem tartja normális jelenségnek az összevásárolt Katar válogatottját és a szigorítások híve a honosításokban.

 

„Meggyógyultam, tünetmentes vagyok, ha eléri az izomzatom az üzemi hőmérsékletet, akkor fájdalommentesen tudok játszani. Örülök, hogy jól kezdtük a Radnicski ellen a 2015-ös sorozatot. A SEHA-ligát illik és kötelező is megnyernünk, elvárás ez magunk előtt is, bár nem lesz könnyű út, ha bejutunk a final fourba, sem a Zagreb, sem a Vardar nem könnyű falat. Negyedik résztvevőnek inkább a Bresztet, mint az Eperjest várnám. Benyomásaim erről a regionális ligáról? Kicsit erősebb sorozatra gondoltunk induláskor, bár a mezőny első fele jobb a magyar bajnokságnál, a többiek tudásával felvenné a harcot a magyar NB I is. Nézzük a dolog jobbik felét: a komolyabb riválisok sokat segítenek a Veszprémnek a BL-felkészülésben. Nem tudni, folytatjuk-e jövőre is a SEHA-ban, lesz-e egyáltalán, ez mind képlékeny" – mondta Nagy László.

Hozzátette: „A BL-ben a Celje elleni következő meccsünkön hazai pályán csak a győzelem az elfogadható, és ez már matematikai elsőséget is hozna a csoportban. Aztán várjuk a többi csoport negyedik helyezettjeit: nincsenek kívánságaim, kiket kerülnék el, a cél a final fourba jutás. A katari vébén játszók teljesítményei alapján előtérbe került a lengyelek szerepe, vagyis a Kielce illetve a Plock kemény dió lenne, miként a francia csapatok is. Nehéz párosításokra kell számítani."

„Ha a magyar válogatott ott lehetett volna Katarban, ebben a mezőnyben játékerőben körülbelül ott lett volna a helyünk, ahol a minket kiverő szlovénok végeztek: a hetedik-nyolcadik helyen, szerencsével öt-hat között, jelenleg nem érzem, hogy ennél előrébb végezhettünk volna, mert még kis idő telt csak el Dujsebajev irányítása alatt dolgozva. Egyelőre a kapitány kipróbált mindenkit, most az elképzelései elsajátításán dolgozunk" – véli a válogatott csapatkapitánya.

A játékosnak van véleménye a honosításokról is: „Amíg a nemzetközi szövetség szabályrendszere megengedi, amíg a pénz által kihasználható ez az út, addig nincs mit mondani a katariak válogatott építésére: egy éve készülnek együtt, ők a legtöbbet, a jövőben tán még azt sem zárhatjuk ki, hogy a BL-be is benevezik őket kvázi klubcsapatként, mondhatnánk viccesen. Van persze véleményem: nem gondolom, hogy ez normális jelenség és így kellene a jövőben is működnie. Engem is megkerestek még a Barcánál a katariak, de engem ilyen buliba nem lehetne belevinni, büszke vagyok, hogy a magyar mezt viselhetem. Hogy mi lenne a jó szigorítás honosításban? Mondjuk, mint a futballban, hogy aki bemutatkozik egy felnőtt válogatottban, ne mehessen át egy másikba."Ha

 

2019.05.23 17:19:03

Kézilabda nemzetisport.hu

A szünetben még vezetett a címvédő, ám a fordulás után nem kegyelmezett David Davis csapata.

2019.05.16 09:25:48

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az ETO dán légiósának nem csökken a motivációja, és tudja, hogy majd megint meg kell nyerniük mindent.

2019.05.14 21:35:40

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Danyi Gábor úgy lett BL-győztes kézilabdaedző, hogy ő nem Danyi Gábor BL-győztes kézilabdaedző: ő egy telepi vagány, határozott világképpel, szilárd értékrenddel, rengeteg, az életét színező ecsetvonással.

2019.05.14 00:12:31

Kézilabda MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Ha egy sportklub, illetve az azt működtető gazdasági társaság célja az országhatárokon átívelő diadal, akkor muszáj annak a kávéháznak a szabályai szerint játszania. Ha úgy jobban tetszik, a mi autónkkal nem nyer senki Formula–1-es futamot a Mercedesekkel és Ferrarikkal érkezőkkel szemben.

2019.05.12 17:30:44

Kézilabda nemzetisport.hu

A második félidőben öt gól is volt az előny, de az utolsó másodpercben dőlt csak el a finálé.